Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir, çocukların geleceğine yatırım yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 00:00

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğu projelerden biriydi “ana kucağı projesi”

Aralık ayında Başkan Alinur Aktaş bu konu hakkında kamuoyuna bilgi vermiş, Şubat ayı itibari ile Ana Kucağı Projesi kapsamında eğitimlere başlanacağını müjdelemişti.

Neydi bu proje, hatırlayacak olursak;

Öncelikli olarak gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarından başlanmak üzere, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara okul öncesi anaokulu eğitimi verilecek,

Yarı zamanlı olarak uygulanacak eğitim ücretsiz olacağı gibi, eğitim döneminde ihtiyaç olabilecek temel malzemeleri içeren eğitim setleri de yine belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanacak.

5 tanesi Yıldırım’da 1 tanesi de Osmangazi’de olmak üzere toplam 6 noktada, sabah ve öğlen sınıfları olacak şekilde hazırlanan merkezlerde,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı müfredat dikkate alınarak, yanı sıra da “değerler eğitimi”  de önemsenerek gelişim sürecindeki çocuklara okul öncesi eğitimi verilecek.

Bu proje kapsamında “Hamitler Ana Kucağı Merkezi” nin açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği açılışta Başkan Aktaş’ın 4-6 yaş aralığında çocukların alacağı eğitimin önemiyle ilgili olarak, “Belediyeler yol yapar, su getirir, alt yapı çalışmaları yapar ama belediyeciliğin bir de sosyal yönü vardır, biz hem Büyükşehir Belediyesi olarak, hem de diğer belediyelerimizle bu konularda hassasız. Dezavantajlı gruplarla ilgili olarak çalışmalarımız var, eğitimle alakalı yaptıklarımız var, vatandaşların kendini geliştirebilmesi adına belediyelerin farklı çalışmaları var, herkesin bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

ANA KUCAĞI EĞİTİM MERKEZLERİNDE EĞİTİM BAŞLADI

Başkan Aktaş ayrıca "Kurumumuzun adını özellikle Ana Kucağı koyduk, bu sıcaklığı verebilmek istiyoruz, eğitimciler daha iyi bilir, çocukların gelişimindeki en önemli süreç 7 yaşına kadar olan dönem. Biz bu Ana Kucak'larında bu yaşa kadar çocuklara iyi bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Tabiki önce anneler çocuklarına eğitim verecek ama eğitimcileri de özel olarak uyardım, kendi çocuklarınıza nasıl davranıyorsanız burada da öyle davranın dedim. Bu çocuklar büyüyecek, birilerinin eşi, annesi, babası olacak, geleceğimizi belirleyecek. Tamamen bakanlık müfredatıyla hareket edeceğiz, eğitim merkezimiz ücretsiz olacak. Bir şey bedava olunca gitsek de olur gitmesek de bakış açısı olabiliyor, burada bulunan anneleri uyarıyorum, evlatlarınızı bize güvemle teslim edebilirsiniz, biz de onların gelişimine en güzel şekilde katkı vermeye çalışacağız" dedi.

Açılışa katılan misafirlere bir de anısını anlattı Alinur Başkan,

“İnegöl Belediye başkanlığının henüz 2.yılında, bir konferanstayken, çocuk gelişimiyle ilgili konuşma yapan hoca, “bir çocuk gelişiminin %90’ını 7 yaşına kadar tamamlar” dedi. Ben de 2 çocuk var. O zamanlar büyük olan oğlum 11 yaşında, kızım ise henüz 6 aylık. Hoca bunu söyleyince, “eyvah dedim kendi kendime, büyük oğlan gitti!”

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek için başkanın anısında anlattığı gibi, daha doğum süreciyle başlayan, ilk öğretmenin de anne olduğu çocuk eğitiminin en önemli ayaklarından birisi de kuşkusuz 4-6 yaş arasındaki anaokulu eğitim süreci.

Çünkü; bu yaştaki çocukların öğrenme yetenekleri bir profesörünkinden bile daha fazla. Haliyle değerlendirilmesi gereken en önemli dönem bu dönem.

Bu dönemi iyi değerlendiren çocuklar tüm eğitim hayatı boyunca hem ruhen hem de fiziksel olarak diğer arkadaşlarından geri kalmamış olur.  Ayrıca, çocuğa bir özgüven yüklemesi sağlar. Yeteneklerinin çok daha erken ortaya çıkmasına olanak tanır. Kendini ifade etme konusunda ciddi bir gelişim gösterir. Paylaşmak, birlikte hareket etmek, grup bilinci gibi hayatının sonuna kadar beraberinde taşıyacağı karakter oluşumunun temellerini bu yaşlarda atar.

Haliyle, maddi imkanı yeterli olmayan aileler için öncelikli olarak düşünülmüş bu proje, sosyal belediyecilik anlayışının en önemli ve doğru icraatlarından biridir.

Çocuğa yatırım yapan, geleceğine yatırım yapar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.