Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük indirim!

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2022 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 00:07

Zamlara aşina olduğumuz bu zamanlarda arada gelen indirimlerle umutsuzluğa kapılmış halkın cebi rahatlatılmaya çalışılıyor.

En son gelen indirim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde temel tüketim ve et ürünlerinde % 25-30 arası indirime gidileceği müjdesini verdi. Bugün itibariyle 30'a yakın üründe indirim başlamış.

Bir Cumhurbaşkanının market indirimi müjdesi vermesi de farklı bir konu. Ülkemize bu tarz şeylere şaşırmamak lazım tabii. Gerçi ülkemizde artık hiç bir duruma şaşırıp tepki veremez bir konuma geldik. Son bir yılda gıdaya %300 gibi zam gelmişken, % 30'luk market indirimi bu zamlardan daha çok konuşuluyor.

Konumuza dönecek olursak, indirim adı altında sunulan fiyatlar, diğer market zincirlerine oranla daha pahalı olduğu dikkat çekiyor. 160 liralık bi ürün 150 lira olmuş. Ee bunun daha uygunu diğer marketlerde mevcut zaten.

Ve sabahtan beri kuyrukta bekleyen insanlar var.2022 Türkiye’sinde marketten indirimli ürün alabilmek için izdiham oluşuyor. Eski nesil önceki yağ kuyruklarını anlatırdı hep, artık anlatmalarına gerek kalmadı. Günümüz nesli de eskilere döndü.

Tarımsal kooperatiflerin amacı, çiftçinin üreticinin pazara ve teknik unsurlara daha kolay,daha ucuz ulaşıp üretimini planlaması ve bunun nihayetinde, istihdama,gelir dağılımına ve ucuz gıdaya ulaşım olması değil miydi ?

Sorunun ana kaynağını çözmek yerine indirim adı altında geçiştirici politikalara mahal olmamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.