Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUYRUN KONGREYE

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2021 10:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 10:45

Bursaspor’da seçim geldi çattı... Yarın artık diller susacak, sandık konuşacak.

Genel kurul delegelerinin tercihi ile sandıktan çıkması olası tablo ile ilgili öngörülerimizi paylaşmadan önce şu gerçeğe dikkat çekelim...

3 başkan adayının ekonomik olarak batma, bitme noktasına gelen Bursaspor’u yönetmeye talip olmaları-eğer düşünce bazında bir art niyet yoksa- cesaret gerektiren bir girişimdir. Kazanan ateşten gömlek giymeyecek, bizzat ateşin içine elini sokacak! Bakmayın siz, öyle ‘Bursaspor sahipsiz kalmaz’ diyenlere!

Sezon boyunca sanal ortamda atarken mangalda kül bırakmayanlar hani şimdi nerede?

Adaylar arasında kendi olmasa bile, yakın çevresinde Bursaspor’u bir rant kapısı gibi gören kötü niyetli kişilerin de olmadığı inancıyla Bursaspor’un hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını gösterdikleri için adaylara teşekkürlerimizi sunalım...

25’e yakın kongre yaşayan bir divan kurulu üyesi olarak tecrübelerim bana şunları söyletiyor...

3 adaydan hiçbiri Bursaspor genel kurulunda kullanılmayı bekleyen 4042 oyun yüzde 50+1’ini alamayacak; yani yönetim yıllardır olduğu gibi yine ‘azınlık oyları ile’ seçilecek!

2020 Ağustos’undaki son kongre 593 delegenin katılımı ile gerçekleşmişti. Tek aday olduğu için Divan Kurulu’nun önerisiyle el kaldır-el indir yöntemiyle yapılan seçimi kazanan Başkan Erkan Kamat’ın aldığı net oy sayısı meçhul...

Tahminlerim bu genel kurulun 700-800 delegenin katılımı ile yapılacağı yolunda... Ancak kongreye gelen üyelerden 250 dolayındaki delegenin haziruna imza attıktan sonra kendilerine göre geçerli nedenlerle, oy kullanmak için sandık başına gitmeden salondan ayrılacakları izlenimi edindim. Yani katılımcı sayısı ile oy kullanan delege sayısı arasında hiç de küçümsenmeyecek bir fark olması çok yüksek bir ihtimal... Genel kurula katılan delegenin yukarıda vurguladığım sayının üstüne çıkması halinde oy kullanmayı düşünmeyenlerin sayısı orantılı olarak artacaktır.

Son olarak kulislerden edindiğim bilgiler, duyumlar doğrultusunda beklentilerim odur ki; seçimi kazananın, diğer iki adayın toplamı kadar oy alması benim için sürpriz olmaz.

Toparlarsak; seçimin gerçek kazananın Bursaspor olması dileği ve umuduyla adaylara başarılar diliyorum.

Yazımızı merak edilen ‘Sandıktan kim çıkar’ sorusuna siyasi bir yorumla merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cevabı ile noktalayalım:

‘Kim girdiyse o çıkar!’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.