Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’ya değer katanlar

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 00:03

Ülkemizde ve dünyada farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar; zaman zaman strateji değişikliğine giderek hem kendi bünyelerine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak kararlar alırlar. Bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetlerden biri de şirketlerin bir araya gelerek yeni bir görevdeşlik oluşturmalarıdır. İşte bu anlamda Bursa ekonomisine katkı sağlayacak güzel bir gelişme yaşandı geçen günlerde. Kalite, muayene ve belgelendirme alanında yıllardır Türkiye’de ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış olan Sıla Kalite firması ile TÜV Austria Türk firması bir araya gelerek güçlerini birleştirdi ve kalite, muayene, belgelendirme alanında Türkiye’nin en büyük şirket birleşmesi için imzalar atıldı

Birleşme sonrası TÜV Austria Sıla Kalite adı altında sunulacak ileri teknoloji tahribatsız muayene (NDT) yöntemleri, enerji santralleri ve endüstriyel tesisler gibi üretim yapılan her noktada malzeme güvenliğinin çok daha güvenilir ve ekonomik bir şekilde artırılmasını sağlayacak; 20 milyon euroluk katma değerli işlem hacmi ortaya çıkacak.

1996’dan beri, uzman ve deneyimli personeli ile endüstriyel kalite kontrol, test, muayene ve belgelendirme gibi 300’den fazla servis alanında Türkiye’deki sanayi üreticilerine hizmet veren Avusturya merkezli lider kuruluş TÜV AUSTRIA Grubu, sektörde önemli bir ilke imza atarak yerli hizmet sağlayıcı Sıla Kalite ile güçlerini birleştirme kararı aldı.

 17 Temmuz Çarşamba günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz tesislerinde atılan imzaların ardından iki şirket, yerli ve uluslararası tüm mevcut ve potansiyel müşterilerine, üretimde çok daha ekonomik ve hızlı sonuç alınabilmesini sağlayan Tahribatsız Muayene (NDT) ve Tahribatlı Muayene (DT) yöntemlerini Tüv Austria Sıla Kalite adı altında sunmaya başlayacak.

Sektörün bu en büyük birleşme töreni için Türkiye’de bulunan TUV Austria CEO’su Stephan Haas, endüstriyel muayene ve belgelendirme alanında 2016’dan beri lider olarak faaliyet gösteren TÜV Austria Türk’ün yüzde 100 yerli bir şirketle birleşerek attığı adımı şu sözlerle açıkladı: 

“147 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemizi yıllardır Türkiye’ye aktarıyor; test, gözetim, denetim, eğitim ve belgelendirme gibi 300’den fazla hizmet kapsamını eksiksiz ve en iyi şekilde müşterilerimize sunabilmek için kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bunun için de Rusya, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Irak gibi ülkelere hizmet ağını genişletmeyi başarmış, yerli sektörün en büyük tahribatsız muayene şirketlerinden birisi olan Sıla Kalite ile birlikte ilerlemeye karar verdik. Türkiye’de ihtiyaç olan bu yeni teknolojileri TÜV AUSTRIA Türk’ün uluslararası bilgi birikimi ve köklü güvencesi, Sıla Kalite’nin iş gücü ve tecrübesiyle birleştirerek sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Bu işbirliğinin, yerli sanayi ve teknolojinin gelişimi, yeni istihdam olanakları ve yeni pazarlara erişim açısından da çok önemli olduğuna değinen Sıla Kalite kurucu ve genel müdürü Halit Battal ise şöyle konuştu: “1998 yılında çıktığımız bu yolda 2009 yılından beri SILA KALİTE ismi ile başta Türkiye olmak üzere zorlu coğrafyalarda büyük entegre endüstriyel tesislere başarı ile imza attık. Kaliteyi en ön planda tutarak ülkemize ciddi maddi ve manevi katma değerler yarattık. Gerek amiral gemimiz olan Tahribatsız Muayene (NDT) faaliyetleri ile Gerek 2 adedi RUSYA federasyonunda konuşlu olan 3 adet kapsamlı Mekanik test Laboratuvarı (DT) ile, Gerekse de Sondaj ekipmanlarının inpektesi ve eğitim/sertifikalandırma faaliyetlerimiz ile hedeflerimize kalitemizden ödün vermeden ulaşmaya çalıştık. Bu birliktelik bizlere daha kurumsal, daha teknolojik daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Sıla Kalite olarak bu birleşme neticesinde yurtiçinde 100’ü aşkın istihdamımızı kısa süre içerisinde 200’e, yurtdışı faaliyetlerinde 150’yi aşkın istihdamımızı ise 250 üzerine taşımayı hedefliyoruz.” 

Gerek Bursa, gerekse Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacak olan bu gelişmenin hayırlar ve güzellikler getirmesini diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.