Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’ya Değer Katan Projeler

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 00:00

Ak Parti Bursa İl başkanlığı, 2019 yılında Bursa’da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Eski Bakanlar Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala’nın,  Ayhan Salman’ın hemen sağında ve solunda yer aldığı, cenazesi dolayısıyla katılamayan Müfit Aydın hariç tüm milletvekillerinin hazır bulunduğu, söz konusu Bursa olunca her zaman söyleyecek sözü olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da vitrinde olduğu toplantı tam anlamıyla bir birlik ve beraberlik gösterisiydi aynı zamanda. Saydığımız isimler dışında kenti yöneten Ak Parti ilçe belediye başkanlarının tamamına yakını da salondaydı.

Ak Parti Teşkilatlarının her kademesinin yoğun katılım gösterdiği basın toplantısının sunumunu baştan sona İl Başkanı Ayhan Salman yaptı. Önce Türkiye gündemiyle ilgili öne çıkan meselelerle ilgili görüşlerini belirten başkan Salman sonrasında Bursa’da önceki yıl yapılan tüm hizmetleri Sağlık, Eğitim, Ulaştırma, Tarım ve hayvancılık, Spor başlıkları altında tek tek sıraladı. Bursa’ya toplamda 11,5 milyar TL tutarında tamamlanmış ve yapımı süren yatırım yapıldığını, Otoyol Bursa etabının da dahil edilmesiyle 31,5 milyar TL lik yatırım sağlandığını anlattı.

Açıkçası dinlerken bile yorulduğumuz yatırım ve hizmet zincirinin her bir halkası uzun uzun anlatılası, önemli projeler. Fakat,  Bursa’ya yapılan yatırımlar söz konusu olunca en ilgi çekeni kuşkusuz  Bursa’da yapılacak Yerli Otomobil Yatırımı ve Bursa Ankara Hızlı Tren Projesi. Öyle de oldu. Sunum bitiminde soru cevap kısmında en çok bu konular soruldu ve konuşuldu.

Çok belli ki, Yerli Otomotiv Projesi Ak Parti Bursa siyasilerinin son yıllarda Bursa’ya kazandırdıkları en önemli yatırım. Yöneltilen her sorunun sonunda konuyu buraya getirip, Bursa kamuoyunun dikkatini bu noktada toplamaya çalışıyorlar. Bu yatırımın ne denli önemli ve büyük olduğunu vurguluyorlar. Bursa ihracat rakamlarının çok başka yerlere gideceğini, sadece Bursa’yı değil komşu illeri de heyecanlandıracak bir yan sanayi büyümesiyle istihdamda ciddi bir artış olacağının altını kalın çizgilerle çizerek anlatıyorlar. Yerli Otomobilin Bursa’da yapılma kararının Bursa’nın lokomotif sektörü olan Otomotiv sektörünün bir vagonu olmadığını, başlı başına ayrı bir lokomotif olarak  Bursa’nın ivmelenmesini önemli ölçüde artacağını belirtiyorlar.

Hızlı Trende Proje Değişikliği Yok

Diğer önemli yatırım Bursa-Ankara hızlı Tren  Projesi de sıcaklığını hiç kaybetmiyor şüphesiz. Bakan Efkan Ala, projenin bir parça gecikmiş olmasının siyasi iradeyle ve kararlılıkla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını, projenin tabii şartlardan dolayı geciktiğini belirtti. Anladığımız şu oldu, güzergahta yapılan bazı değişiklikler süreci birazcık geciktirdi, yoksa hedefte bir sapma söz konusu değil. Hatta,  Hakan Çavuşoğlu’nun konuyla ilgili şu açıklaması hedefe ne kadar kilitlenildiğinin bir göstergesi; “ Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı tarafından “olmazsa olmaz 10 Proje”  belirlenmiştir. Bunlardan biri de Anlara-Bursa Hızlı Tren Projesidir, gerekirse dışarıdan kaynak bulunarak tamamlanacak öncelikli projedir.”  Efkan Ala ve Hakan Çavuşoğlu’nun ardından bu konu hakkında Bursa’nın en çalışkan vekillerinden birisi olan Mustafa Esgin söz aldı ve “ Aynı hat içinde iki amaca matuf olacak. Hem hızlı tren hem de yük trenleri aynı güzergahı kullanacak. Hem konvansiyonel hem de hızlı trenin söz konusu olduğu hat olacak diyerek, çok kısa bir cümleyle durumu özetleyerek konuya ne kadar hakim olduğunu gösterdi.

Ulaşımla ilgili sorulan başka bir soruya cevap vermek için söz alan Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, Acemler Kavşağı’nın ihalesinin mart ayına kadar yapılacağını, 5.5 kilometrede 750 milyon TL ye mal olacak Emek Şehir Hastanesi hattının da kısa sürede ihale edilerek inşaatına başlanacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.