Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Tarih Yazıcı' belgeseli Bursalılarla buluştu

Bursaspor Kulübü’nün merhum başkanı İbrahim Yazıcı için ailesi tarafından hazırlatılan ‘Tarih Yazıcı’ isimli belgesel, Bursalılarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Tarih Yazıcı' belgeseli Bursalılarla buluştu
 Geçen yıl 7 Mayıs'ta hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın belgeseli bir alışveriş merkezinde gösterildi. Yeşil-beyazlıların merhum başkanı İbrahim Yazıcı'nın hayatı ve Bursaspor'un şampiyonluğun anlatıldığı belgeselde, yönetmenliği Eray Ant, Selim Bayraktar ve Can Bayraktar yapıyor. 95 dakikalık belgeselde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Yazıcı hakkında düşüncelerini dile getiriyor. Ayrıca Bursaspor'un şampiyon teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile Hikmet Karaman da dahil olmak üzere 56 kişinin görüşlerine yer verildi. Belgeselin galasına İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı, kardeşi Hayri Yazıcı, Yazıcı ailesi, Bursaspor eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Bursaspor'un eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman ile mevcut teknik direktör İrfan Buz, futbolcular, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve taraftarlar katıldı.







SAĞLAM: “BAŞARILARIN MİMARI İBRAHİM YAZICI’DIR”

İbrahim Yazıcı ile çalıştığı dönemdeki anılarını anlatan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “İbrahim Yazıcı ile 4 sene birlikte çalıştık ve bu süre zarfında lig şampiyonluğu yaşadık. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. 4 sene üst üste Avrupa'ya gittik, lig üçüncülüğü, kupa finali gibi başarılara imza attık. Bu başarıların mimarı İbrahim Yazıcı’dır. O sadece başarıya odaklanmadan, işin sosyal boyutunu da öne çıkartarak, kaybettiği zaman bile hep bizlere umut veren bir insandı. Başarıda önemli bir rol oynadı. Yöneticiler arasındaki sıkıntıları, camialar arasındaki sıkıntıları bugün görünce İbrahim Yazıcı'nın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bence yaşarken hak ettiği övgüyü alamadı. 4 sene onunla çalıştığım için çok mutluyum. Bizim hayatımızda çok özel bir yeri var. Türk futbolunda da özel bir yerde kalacaktır İbrahim Yazıcı” dedi.



KARAMAN: “BELKİ DAHA BÜYÜK TARİHLER YAZACAKTI”

Kendilerini göreve getirirken Avrupa hedefini mutlaka istediğini belirten Hikmet Karaman ise, “Belki daha büyük tarihler yazacaktı. Ordu deplasmanı dönüşü yaşadığımız vefat ve aradan geçen bir yıldan sonra tekrar buraya gelmek. Hem üzücü tarafı var hem sevindirici tarafı var. Ülkemizde insanlar öldükten sonra kıymete biniyor. Aslında yaşarken insanların değerini bilip onları motive etmiyoruz. Şampiyon başkanımızın mekanı cennet olsun. Giderken bulunduğu makama çok büyük değer katarak gitti. En büyük eserlerinden biri de bu" şeklinde konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.