Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daum: Haklı bir galibiyet aldık

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda İnegölspor'u yenerek gruplara kalan Bursaspor'da teknik direktör Christopher Daum maçın ardından açıklamalarda bulundu. Alman çalıştırıcı, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2013 01:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Daum: Haklı bir galibiyet aldık
 Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda 3-0 kazandıkları İnegölspor maçıyla ilgili "Çok önemli ve haklı bir galibiyet aldık" dedi.

Daum, karşılaşmanın ardındandüzenlenen basın toplantısında, daha önce Kasımpaşa ve Gaziantepspor'u eleyen İnegölspor'un güçlü bir ekip olduğunu belirterek,rakiplerinin bu maçta da iyi bir görüntü verdiğini söyledi.
Karşılaşmanın ilk yarısında tek kale oynadıklarını ama istedikleri gol vuruşlarını yapamadıklarını dile getiren Daum, "İlk yarıda 13-14 kornerimiz vardı. Kornerlerden sonuca gidemedik, uzaktan şutlarımız vardı.İnegölspor, gerçekten iyi müdafaa yaptı. Devre arasında oyuncularımabaskıyı artırmak için neler yapacağımızı söyledim. İkinci devre baskının ardından şanslıbir gol de attı. Daha sonra diğer goller geldi" diye konuştu.

Daum, karşılaşmada oyuncularının attıkları gollerin ardından yaşadıkları sevince de değinerek, "Oyuncuların gollerden sonra sevinç gösterileri beni sevindirdi. Orada bir kenetlenmeyi gördüm. Futbol takımı, taraftarlar, teknik heyet ve yönetimin kenetlenme örneğini gösterdi. Çok önemli ve haklı bir galibiyet aldık. Güvenimizin artması adına da önemli bir galibiyet aldık. Takımımız ve futbolcularımız üzerine koyarak gidiyor. Seyircilerimizin transferlerle ilgili talebi vardı, finansal konuları çözüp ikinci devreye öyle girmek istiyoruz. Şu anda 24 saat sevineceğiz, ardından Kayseri Erciyes maçına konsantre olacağız. Gösterdiğimiz iyi performansı bu müsabakaya da yansıtmamız gerekiyor" dedi.

"6 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ"

Bir gazetecinin "Bu sezon ilk kez 3 gollü bir galibiyet aldınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz " sorusuna Daum, "Bunu pozitif görüyorum. Takımımız üstüne koyarak devam ediyor. Takımımız ilerleme gösteriyor. Trabzonspor maçına bakarsak orada da iyi oynadık fakat sonuca gidemedik. Benim için asıl önemlisi burada gol yememek oldu. Bugünkü galibiyeti fazlaabartmadan geriye baktığımızda 6 maçtır kaybetmiyoruz. Takıma yönelik ileriye dönük adımlar da görebiliyoruz" yanıtını verdi.

"ENES'İ ÇOK DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLIYORUZ"
Daum, "Takımın genç golcüsü Enes Ünal bu akşam 2 gol birden kaydetti. Bundan sonraki karşılaşmalarda takımda yer bulabilecek mi " sorusuna "Enes Ünal, gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Kendisini çok dikkatli bir şekilde hazırlıyoruz. Müsabakada golleri de oldu, birkaç maçta da görev aldı. Çok dikkatli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımımızda yeri belli olan, sevilen bir futbolcumuz. Gösterdiği performans zaten ortada. Bu kardeşimizi çok dikkatli hazırlamak, zaman zaman görev vermek, zaman zaman oynatmamak, doğru zamanda oynatmak gerekiyor. Daha 16 yaşında, onun bir süreci var" yanıtını verdi.

Karşılaşmada Bursaspor'un ilk golünü atan Murat Yıldırım, İnegölspor karşısında baskılı oynadıklarını, ilk yarı çok pozisyona girmelerine karşın bir türlü golü bulamadıklarını anlattı.
Maçın ikinci yarısında bekledikleri gollere ulaştıklarını belirten Murat Yıldırım, "Yenmemiz önemliydi. İnşallah grupları da geçerek finale oynayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Arjartinli oyuncu Renato Civelli de Ziraat Türkiye Kupası'nı Bursa'ya getirmek adına ellerinden gelen çabayı göstereceklerini, bunun için çok çalışacaklarını kaydetti.

BULUT: ARZULADIĞIMIZ FUTBOLU OYNAYAMADIK
İnegölspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut ise Bursaspor karşısında arzu ettikleri futbolu oynayamadıklarını ancak karşılaşma boyunca iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Rakipleri karşısında pozisyon üretmede güçlük çektiklerini, önde çoğalamadıklarını ve neticede kaybettiklerini dile getiren Bulut, "Önceki maçlarda daha pozitif futbol oynamıştık. Bu maçta oynayamadık, onun için üzgünüz. Bursaspor daha iyi oynadı, galibiyeti hak etti. Kendilerine bundan sonraki dönem için başarılar diliyorum. Biz artık lige bakacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bordo-beyazlı takımın genç oyuncuları Berkay Günay ile Eray Açıkgöz de yedikleri şansız gollerin ardından kupadan elendiklerini belirterek, Bursaspor'u tebrik etti.

(NTV Spor)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.