Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor Akıl Tutulması Yaşıyor

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2021 00:02

Bursaspor ile Gençlerbirliği maçları her zaman zor olmuştur.

Maalesef, bu klasik söz Süper Lig'den kalan tatlı bir esinti bugünlerde. Sahaya bakınca adeta akıl tutulması. Maçı anlatan spikerin durum tespiti ise olayın daha acı bir yönü...

Geçmişin görkemli Bursa Atatürk Stadı ve Ankara 19 Mayıs Stadı veya başka statlarda çıktıkları her maç büyük ilgi gören iki takımın dün akşamki oyunu bu sözleri tam doğrular nitelikteydi.  Altyapıları ve pilot takımları birçok başarıya imza atmış Türk futbolunun köklü iki kulübün, bugün tam tersi durumla anılması da ayrı bir araştırma konusu olacak nitelikte.

SADECE MÜCADELE YETTİ

Bursaspor açısından kaleci Erhan'ın kurtarışları olmasa, daha acı bir tablo ile bitebilecek bir maçta Gençlerbirliği, mücadelesinin karşılığını da haklı galibiyetle aldı.

3 haftalık serinin tam tersine döndüğü Ankara deplasmanında Bursaspor yine yokları oynadı. Özellikle geçen hafta maç sonu yayınında ifade ettiğim gibi teknik ekibin bu mücadeleye de takımı iyi hazırlayamaması, kadro tercihleri nedeniyle oyuncuların performanslarını yine sahaya tam yanıtamaması, yeşil beyazlı kulübe pahalıya mal oldu.

Maalesef Bursaspor'da bazı oyuncuların çabası ve becerisi, artık bir yere kadar yetebiliyor. Rakipler doğru bir analizle zorlanmadan galibiyete ulaşıyor. Özellikle Bruno için doğru mevkinin hala bulunamaması, Namıq Alaskarov'un forvete en yakın düzeyde bir türlü kullanılamaması da  mevcut durumu özetliyor. Kariyeri ve ücreti itibariyle beklentinin en üst düzeye çıktığı Matavz'ın bir türlü hazır olmaması, Timsah için acı reçetenin en önemli göstergelerinden biri görünüyor. Boluspor-Balıkesirspor-Keçiörengücü galibiyetleri umutları yeşertirken, sahada soru işareti bırakan futbol, bugün acı gerçeklerle bir kez daha yüzleşmeyi gerektiriyor.

AKLIN YOLU BİR DEYİP ROTAYI ÇİZİN

Bursaspor, futbol aklıyla ilerlemediği sürece bu durumdan kurtulması uzak ihtimal olsa da  bazı durumlar için geç kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru tercihler ve birçok isim de ayrılmışken kadroda özellikle Emirhan-Namık-Bruno-Matavz-Batuhan'ın en verimli şekilde kullanılması, geriden gelecek Taha, Vefa, Hasan Ayaroğlu gibi oyuncuları daha hazır tutacaktır. Denizli deplasmanının, eski teknik direktör Fatih Tekke'nin de rakip olacak olması nedeniyle farklı bir havada geçeceği aşikar. Zorlu fikstürle karşı karşıya olan Bursaspor'un kupa mesaisi, Denizli deplasmanı ve bekleyen zorlu Bandırmaspor ve Ümraniyespor  maçları öncesinde rotasını net bir biçimde çizmesi gerekiyor. Zira hedef olmazsa takımı daha zor günler bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.