Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Erdoğan’dan beklentileri

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 00:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyaretleri birçok açıdan kritik öneme sahip. AK Parti’nin kalesi olan Bursa’da, yapımı hızla devam eden TOGG ve yine Türkiye’nin en önemli teknoloji sanayi yatırımlarından TEKNOSAB var.

Bursa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sosyal, siyasal, ekonomik ve büroktatik açıdan birçok beklentisi olduğunu en başta belirtmek isterim. Bursa esnafı ve iş dünyası herşeyden önce adli, mali ve idari af beklentisi içerisinde. Yani Bursa, “Genel Af” bekliyor. 2 yıl süren ağır pandemi koşullarında tüm varlığı ile ülkesinin ve şehrinin yanında olan Bursa esnafının ayakta kalacak takadı kalmadı diyebiliriz. Ulaşım sorununun yüksek akaryakıt zamlarına rağmen aşılamadığı Bursa’da, maalesef şehircilik iflas etmiş durumda. Bursa’nın olası bir depremde en hafif can kaybının 600 bin vatandaş olması bekleniyor. Bursa’nın kalbinde yer alan Osmangazi ilçesinin Altıparmak, Çarşamba, Fomara, Gazcılar, Aktar Hüsam, Soğanlı, Alemdar, Beşyol, Bağlarbaşı, Emek bölgesi ile Yunuesli mahallelerinde ciddi bir kentsel değişim ihtiyacı var. Yıldırım’da yolun altı ayrı, üstü ayrı sorunlar yumağı. Ve her iki ilçede sorunların çözümü belediyelerin veyahut büyükşehir belediyesinin bütçeleri ile çözülecek durumda değil. Ankara’nın Bursa için artık kolları sıvaması ve elini cebine atması şart!

Bursa için kritik öneme sahip Çataltepe Sanayi Bölgesi’nin halen bitirilmediğini ifade eden Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya teşrifleri esnafımızı da heyecanlandırmıştır. 10 yılı aşkın bir süredir Bursa için kanayan bir yara konumunda olan Çataltepe Sanayi Bölgesi’nde Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çözüm beklemekteyiz. Türkiye’nin en önemli üretim kentlerinden olan Bursa’da, esanfımız KOBİ olarak yolculuğunu Çataltepe’de sürdürmek istemektedir. Kurulduğu günden bugüne bünyesinden birçok esnafı fabrikatör olarak Bursa’ya ve Türkiye’ye kazandıran BESOB olarak, Çataltepe konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan TOKİ yolu ile çözüm konusunda net açıklamalar bekliyoruz. 20 yıldır AK Parti’ye ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren Bursa esnafının en güncel sorunu Çataltepe’dir. Bu konuda çözümü Bursa’da bulmak imkansızlaşmıştır. Tek çözüm mercii Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Siyasetin kalbi konumunda olan Bursa’da, Milletvekili yarışı da hız kazandı. AK Parti’de Erdoğan ziyareti sonrasında Milletvekili olmak isteyen İl yöneticilerinin istifaları talep edilecek. AK Parti’nin Bursa’da artık demografik gerçekleri görmesi gerekiyor. Uzun bir süredir hak ettiği yatırımları alamayan dağ yöresi artık kendisini doğru bir şekilde ifade edebilecek ve yanında dimdik duracak yavuz isimler istiyor. Kendi kabuğuna sıkışmış, çözüme dair formüller üretemeyen, kitle iletişimi zayıf Milletvekillerinin AK Parti’den gönderilmesi ve yerlerine hem sosyal hemde ekonomik açıdan güçlü Milletvekilleri getirilmesi Bursa’nın en kritik talepleri arasında yer alıyor. AK Parti’nin uzun zamandır teveccüh göstermediği doğu ve güneydoğu seçmeninin hak ettiği temsili almaması halinde rotasını; Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne çevirmesi bekleniyor. Vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kendi içerisinden isimlerin Milletvekili adayı gösterilmesini istiyor.

Tarım fırsatlarının çok olduğu Bursa’da, ata tohumculuğu konusunda pozitif adımlar atan girişimciler, yasal sorunlar ve yerel yönetimler ile bakanlıklar arasındaki mevzuat sıkışmalarından rahatsız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın Bursa ziyareti ile umutlanan ata tohumu yetiştiricileri, sosyal ve modern çiftçilik uygulamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tam destek bekliyor. Bu hususta Ankara’da yasal düzenlemelerin hızla gerçekleştirilmesi ve kanunların tarımsal girişimciliği teşvik edecek noktaya taşınması talep ediliyor.

“Genel Af Yasası” herkesin önceliği diyebiliriz. Adli, idari ve mali açıdan Bursa, Ankara’dan somut adımlar görmek istiyor. Ticaretin durduğu, ihracatın yavaşladığı, üretimin ağırlaştığı kış aylarında yapılan yapılandırma ve af süreçleri 20 yıldır AK Parti’nin üzerinde külfiyet olmuş durumda. Bursa başta olmak tüm Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kurban Bayramı öncesinde birçok alanda af bekliyor. Yine açıköğretim fakültesi öğrencileri tek ve çift dersten af yolu ile geçmek suretiyle bir defaya mahsut diploma hakkı istiyor. Son sınıf öğrencisi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin tek veya çift dersten diploma çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’dan pozitif yanıt vermesi ve kayıt yenileme süreci öncesi öğrencileri sevindirmesi, AK Parti’ye yüzde 5 oy kazandıracak bir adım olacak.

BDDK üzerinden verilen son kararın sancıları Bursa’da hissedilir düzeyde. Son alınan karar sonrasında Bankalarda parası bulunanların bir şekilde paralarını çekmesi, kayıt dışı yatırımlara girişmesi ve üretim ekonomisine değil, menkul ve gayrimenkul üzerinden yatırım ekonomisine yönelmesi bekleniyor. Bu durumda paranın tekrardan yastık altına ve daha büyük balyalar halinde inmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bursa iş dünyası bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir karar ile daha adil ve mantıklı bir çözümleme bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.