Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Aktaş’la 1000 Günü

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 00:00

Alinur Aktaş, 02 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmişti. Ondan sonra da Bursa halkı 31 Mart yerel seçimlerde kendisine tekrar yetki vererek yola devam dedi.

O günden bugüne tam 1000 gün geçmiş…

‘Bursa için Canla Başla 1000 Gün’ sloganıyla önceki gün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kalabalık bir Bursa basını aracılığıyla geçen 1000 günü kamuoyuna duyurdu.

Yoğun bir katılımın olduğu lansman toplantısına ilçe belediye başkanları, Ak Parti ilçe başkanları ve Büyükşehir’de görev yapan kurum müdürleri de toplantıda yerini aldı.

Başkan Aktaş, 15 dakikalık video sunumu ve 45 dakikalık konuşma ile görev süresince hayata geçirilen projeleri, Bursa merkezde ve 17 ilçede hizmete sunulan çalışmaları ve ayrıca; sanayiden tarıma, spordan turizme Türkiye’nin kalkınmasında öncü bir güç olan Bursa’nın daha nitelikli bir şehir olması için gelecekteki projelerini paylaştı.

Yeşil kimliğiyle özdeşleşen Bursa’nın kadim tarihiyle birlikte nitelikli çalışmaları hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Alinur Aktaş, biz de bu anlamda çalışmalarımız hassasiyetle yürütüyoruz dedi.

Bursalıların bu şehirde keyifle yaşamaları için çok önemli sosyal projelere de imza attıklarını ifade eden Başkan Aktaş, tescilli ve Bursa’ya özgü olan ana kucağından meslek edindirme kurslarına, hasta bakımdan sokak hayvanlarının beslenme ve bakımına, gençler için hayata geçirdikleri kütüphaneler, sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerden hayata dokunan daha pek çok çalışmayı hizmete sunduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecindeki çalışmalarına da değinen Aktaş, “kapı kapı dolaşarak, herkese ulaşmaya çalıştık. Bu süreçte Türkiye’nin en kapsamlı sosyal destek paketiyle ihtiyaç sahibi Bursalılara hizmet için el birliğiyle mücadele ettik, devam eden süreçte bu yardımlarımızdan hala çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş faydalanmaya devem ediyor” dedi.

Başkan Aktaş’ın üzerinde durduğu ve özellikle vurgu yaptığı en önemli konulardan birisi de Bursa’nın Ankara’daki çalışmaları üzerineydi.

Bursa-Ankara arasında mekik dokuyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen başkan, bu uğraşlarımızın sonuçların da alıyoruz dedi.

Aktaş, Bursa’nın Ankara’daki çalışmalarını şu sözlerle dile getirdi.

“Ak Parti Bursa Teşkilatı olarak koordineli bir çalışma ile Ankara’ya taleplerimizi ulaştırıyoruz. Projelerimizi hayata geçirmemizde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere mevcut hükümetimiz ve ilgili bakanlılıklar Bursa’ya ayrı bir önem verdiklerini görüyor ve gereken desteği alıyoruz. Bursa her alanda öncelliğini koruyor” dedi.

Başkan Aktaş’ın belirttiği bir başka önemli konu ise Bursa ulaşımı hakkında oldu.

Bugüne kadar 450 kilometre asfalt, 951 kilometre sathi kaplama, 13 tane köprü yapımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Aktaş, toplu ulaşımın daha sağlıklı hale gelmesi amacıyla Burulaş bünyesine 271 yeni otobüs kazandırdıklarını, Özel Halk Otobüsü filosunun da yüzde 75'inin yenilenmesini sağladıklarını hatırlattı. 

Yine bu bağlamda toplu taşımada 3 yıldır öğrencilere hiç zam yapmadıklarını altını çizen  Başkan Aktaş, akaryakıt, işçilik, bakım giderleri gibi sürekli artan masraflara rağmen toplu ulaşımdaki fiyat artışını yüzde 14 ile sınırlı tutulduğunu belirtti.

Toplantının soru cevap kısmında son günlerde gerek muhalefetin gerekse bölge halkının gündeme taşıdığı 1050 konutlarla ilgili soruya da Aktaş şöyle açıklık getirdi.

İzmir depreminden sonra 1050 konutlarla ilgili kendisine bazı kişilerin mesajlar attığını belirten Aktaş, burada konunun çözümü için gayret ederken, birilerinin rantı uğruna, rantsal artışı kendi lehine kullanmak istemeleri adına karar istenmesine karşı çıktı.

1050 konutlarda fotoğrafın tamamına bakarak sağlıklı bir şekilde hayata geçirmek gerektiğinin altını çizen Alinur Aktaş, “Biz, 1050 konutlar değil, bölgedeki 2230 konutun yenilenmesi amaçlı kentsel dönüşüm projesini hazırlayıp, önce bölge sakinlerimizle, bu yerde evleri, binaları olanlarla görüştük. Sonra, Ankara’ya gidip çözüm odaklı projeler geliştirmeye gayret ettik.  Sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a projeleri anlattık. Sonra, bu 1050 konutların dernek yöneticilerini yanıma alıp Ankara’ya götürüp, bizzat bakanla görüştürdüm. Bölgedeki mevcut imar ile yapılması istenilen imar ve sorunun çözümü için olması gerekenleri bakan dernek yöneticilerine anlattı. 100 bin ile 150 bin lira arasında bir ek ödeme söz konusu olduğu gündeme geldi. Bakanımızda bu ödemenin 10 veya 12 yıl gibi vadelere uzatılabileceğini açıkladı. Dernek yöneticileri buna karşı çıktı. Sonra, gelip bir takım arayışlar içine girdiler. M2’ye m2 istemlerine bakanımız “evet” demişti. Fakat, bazı kişiler, 430 dönüm alanda yaklaşık yüzde 23’lük paya sahip olmalarına karşın, yüzde yüzünün sahibi gibi hareket etmek istiyorlar. Bu mallar, hazine malı, kamu malı” dedi.

Biz bu şartlarla bu kente ihanet edemeyiz diyerek yarın birilerinin de bizler rahmet dilemesi için hak ve hakkaniyet sınırları içerisinde konuyu çözmek istediklerini belirtti.

Sonuç olarak 1000 günün değerlendirmesi yapılırken öne çıkan mesaj şöyle;

Kadim şehir Bursa’nın değerleriyle yaşamak, yaşatmak ve yeşil kimliğiyle huzurlu bir kent olma yolunda şehrin tüm dinamikleri el birliğiyle çalışıyor diyebiliriz.

Sağlıkla Kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.