Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BursaFotoFest2019

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 00:02

Bursa’nın en uzun soluklu fotoğraf etkinliği Bursa Uluslararası Fotoğraf festivali (BursaBursaFotoFest) 4 Ekim’de 9.kez kapılarını açıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilecek olan  BursaFotoFest2019’un teması; Hava, su, toprak, doğaya dönüş.

Her yıl bir öncekinden daha fazla fotoğraf sanatçısının ilgi gösterdiği BursaFotoFest2019’a bu yıl da Bursa’dan, Türkiye’den ve Dünya’dan birçok fotoğraf severin katılımı bekleniyor. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşecek olan festival 13 Ekim’e kadar sürecek.

Festival boyunca, sergilerin yanı sıra gösteriler, sanatçı konuşmaları, ustalarla söyleşiler, belgesel film gösterimi ve portfolyo değerlendirmeleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Önceki yıl 12 ülkeden katılımın gerçekleştiği Festivale bu yıl 16 ülke, 165 sergi ve iki binin üzerinde fotoğrafla renk katacak.

Festival’in tanıtım toplantısında konuyla ilgili değerlendirme yapan Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “BursaFotofest’te daha önce Çin ve Hindistan’ı konuk ülke olarak ağırlamıştık, bu yılki konuk ülkemiz Rusya olacak. 9 Rus fotoğrafçı festivalde sergileriyle yer alacak” dedi.

BursaFotoFest2019’un Küratörü olan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kamil Fırat’ta toplantıda söz aldı ve “ Bursa’nın önemli ve uzun soluklu bir markası olan FotoFest, önceki yıllarda birebir davetlerle yapılıyordu, katılım artırılmaya çalışılıyordu.  Ama artık sadece duyuru yapmamız yetiyor. Bu yıl yaptığımız duyuruyla birlikte 700 başvuru almamız yapılan işin doğruluğunun ve festivalin 9 yıldır kesintisiz devam etmesinin olumlu bir sonucudur. Bu yıl ki temamız Hava, Su, Toprak ve Doğaya dönüş. Konu böyle olunca Fotoğraf severler öncelikle doğanın kirliliği üzerine yoğunlaşıp, çöp yığınları ve diğer olumsuzluklarla anlatıyorlar doğayı. Halbuki biz, daha çok doğanın güzelliklerini ön plana çıkartarak görmek istiyoruz doğayı.”

FotoFest 2019’un en önemli yeniliklerinden birisi de kuşkusuz fotoğraf severlerin çektikleri fotoğrafları sergilemekte en çok tercih ettiği platformlardan birisi olan  Instagram’da fotoğraf yarışması yapılacak olması. Dünyanın dört bir yanından fotoğraf severler #doğayadönüş2019 hashtag’i ile çektikleri hava, su, toprak ve doğa fotoğraflarını Instagram’a yükleyip yarışmaya katılabilecekler. Yarışmanın sonuçları festivalde açıklanacak.

4 Ekim 2019 Cuma günü saat 17:00’de Cumhuriyet Caddesinden başlayıp Zafer meydanına kadar yapılacak Festival yürüyüşüyle startı verilecek BursaFotoFest2019, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür merkezinde saat 19:00’da verilecek kokteyl ile  kapılarını açmış olacak.

Fotoğraf severler yanında teması nedeniyle doğaseverlerin de yoğun ilgi göstermesi beklenen festival boyunca ziyaretçiler,; Balıkçılar, Doğada Varım, Biber Kurutma, Dökümhanede Hayat, Tuz Gölü Ekolojisi,, Krizantem, Uzaktaki Sessizlik ve Sis ve Göl temalı gösterileri izleyebilecek.

Bir Öneri

BursaFotoFest2019 için kente gelen fotoğraf severlere bir gezi programı düzenlense, Uludağ, Gölyazı, Panaroma Müzesi, Ulucami, Emir Sultan, Tophane, İnkaya, Suuçtu Şelalesi, Saitabat Şelalesi gibi bol bol fotoğraf çekecekleri yerlerde vakit geçirebilmeleri sağlansa fena mı olur. Burada çekilen fotoğraflar #BursaFotoFest2019 hasthag’i ile sosyal medya aracılığıyla Bursa’nın, Türkiye’nin ve Dünyanın dört bir yanına o kadar hızlı yayılır ki, Bursa’nın tanıtımı adına son derece faydalı olabilir. Küçük maliyetlerle büyük faydalar bu tarz ayrıntılarla neden sağlanmasın ki?

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.