Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da tarihe ve doğal güzelliklere kaldığı yerden devam…

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 00:00

Tüm dünyayı etkisi altına korona virüs pandemisi ülkelerde ve şehirlerde yönetimsel anlamda çeşitli önlemlerin alınmasına neden olmuştu. Salgın süreci hala devam ediyor; fakat genelde ülkeler, özelde ise yerel yönetimler kontrollü sosyal yaşam ile çalışmalarına başladı.

Bu bağlamda Bursa’da normalleşme süreci ile birlikte belediyeler de kaldıkları yerden çalışmalarını hızlandırdı. Her belediye kendi planına göre bazı adımları atıyor.

Bursa’da nüfus yoğunluğunun en çok olduğu ilçe olan Osmangazi’de hayat normale dönmeye başladı. Uzun zamandan beri kapalı duran belediyeye ait kurumlar ve merkezler bir bir kapılarını açıyor.

Osmangazi denilince akla birçok özellik gelir. Bursa’nın merkezi olma özelliğiyle birlikte Osmanlı Devleti’nin en önemli eselerinin yer aldığı ilçe …

Son yıllarda Osmangazi denilince benim gibi çoğu kişinin aklına ilk gelen bir yer var.

Başkan Dündar’ın en önemli eserlerinden biri…Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi.

Korona virüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, kapılarını yeniden halka açmasıyla hasret sona ermiş oldu.

Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliği taşıyan Panorama 1326 hizmet vermeye başladığı günden bu yana 780 bin ziyaretçiyi ağırladı. Açılıştan önce genel bir temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapılan müze, normalleşme süresince en üst tedbirlerle ve sosyal mesafe kurallarıyla yeniden ziyaretçilerine merhaba dedi.

Uzun bir aradan sonra tekrar açılan müze başkan ve ekibini sevindirmekle birlikte Bursalıları ve gelecek olan ziyaretçileri de sevindirdi.

Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi kurallar dahilinde tekrar sizleri tarih yolculuğuna bekliyor.

CUMALIKIZIK

Bursa’da bir başka tarih…700 yıllık Osmanlı köyü…

Her zaman canlı, heyecanlı dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle akın ettiği bir yerdir Cumalıkızık.

Orası da korona virüsten nasbini aldı ve uzun zamandan beri köyde yaşayanlar dışında giriş çıkışlar yasaklanmıştı.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve ilçenin en önemli değerleri arasında bulunan Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı Cumalıkızık’ta da hareketlilik başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu kısıtlamanın olmaması nedeniyle çok sayıda Bursalı akın etmişti ve köyde hareketlilik eski ihtişamına kavuştu.

Bu bağlamda Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ‘Çevre Koruma Haftası’ kapsamında tarihi köyde temizlik hareketi gerçekleştirerek köyün dokusuna ve özelliğine uygun çevre temizliği gerçekleştirip Cumalıkızık mirasının korunmasına katkıda bulundu.

‘5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’ etkinlikleri kapsamında temizlik harekatı başlatılan Cumalıkızık’ta başkan Oktay Yılmaz da bu harekette yer alarak çevre temizliğine hem vurgu yaptı hem de dikkat çekti.

OYLAT KAPILARINI AÇTI

Yeşilin ve tarihin başkenti Bursa ilçeleriyle birlikte birbirlerini tamamlayan bir zincirin halkaları gibidir. O halkalardan biri olan İnegöl de tarihiyle, doğasıyla, güçlü tarımı ve ekonomisiyle güzellikler sunan ender bir kent…

İnegöl ilçesinde yeşillikler içerisinde 76 yıldır gelenlere şifa dağıtan nezih ve doğa içinde nice güzellikler sunan Oylat Kaplıcaları 17 Mart’ta faaliyetlerini durdurmuştu. Normalleşme süreciyle birlikte hem şehir dışından gelen konuklarına hem Bursalılara yeniden merhaba dedi.

Oylat’a baktığımızda birçok özelliği geliyor akıllara.

Oylat Allah’ın İnegöl’e bahşettiği  bir yer yüzü cenneti…

Oylat rakımı, su sesleri ve orman örüntüsüyle dinlendiren bir mekan…

Oylat suyu üniversite tarafından tescil edilmiş, soğutma ve ısıtmada hiçbir işlemden geçmeyen, insan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen şifalı bir su…

Oylat 76 yıllık hizmet serüveninde yerli ve yabancı yıllık 500 bin kişiyi ağırlayan ender tesislerden…

Burada faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu güzide tesis korona virüs sürecinde faaliyetlerine ara vermişti. Geçtiğimiz cumartesi günü başkan Alper Taban ve ekibiyle yeniden kapılarını açan Oylat, en üst seviyedeki tedbirlerle, şifalı suyuyla, doğal güzelliğiyle konuklarını ağırlamaya hazır…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.