Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da memnun eden gelişmeler

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2021 12:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 12:19

Bugün bu köşede geçen hafta Bursa kamuoyuna düşen ve  mutlu eden birkaç önemli gelişmeden bahsetmek istiyorum.

Öncellikle hafta ortasında Bursa’da eğitim alanında önemli bir protokolün imza törenine denk geldik. Burada konunun mimarı eğitime gönül veren Bursa’da eğitim için hayır işlerinde yarışan Mümin Canbaz…

Kente önemli katkı sağlayan, geleceği şekillendiren önemli projelerden biri…

Daha önce cami, polis karakolu, ilkokul, ortaokul ve kapalı spor salonunu hayata geçirerek Bursalıların hizmetine sunan Mümin  Canbaz, bu kez de kolları, Osmangazi'nin bir başka yerleşim yeri olan Alaşar Mahallesine  14 milyon TL’ye mal olacak 24 derslikli Fen Lisesi kazandırmak için sıvadı.

Mümin Canbaz’ı  Bursa’da benim gibi tanımayan yoktur sanırım. Önemli işlerde imzası olan Canbaz, Demirtaş’ta 1,5 yıl önce Mümin Canbaz İlkokulu, ortaokulu ve spor kompleksini hayata geçirdi. Şuan o okullarda binlerce öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerden ikisi de benim evlatlarım. Okulu gezip gören biri olarak, şunu çok net ifade edebilirim. Demirtaş bölgesinde hayata geçirilen  kolej niteliğinde bir eğitim yuvası…

Okulu ziyaret ettiğimde okul müdürü Mehmet Şahin ve müdür yardımcısı Engin Öz ile bilgi alışverişinde bulunduk.

Demirtaş Mümin Canbaz Okulu Müdürü Mehmet Şahin, okuldaki durumu açıklarken özellikle şu noktaya dikkat çekti. Mümin Canbaz’ın bu memleketteki nadir insanlardan biri olduğu, okuldaki her şey ile yakından ilgilendiği, Demirtaşlı öğrencilerin bu okulda eğitim gördükleri için şanslı olduklarını ve yarınlara güvenle hazırlanacağının altını çizdi.

Bölgede öğrencilerin bu olanaklara sahip olmalarında Mümin Canbaz’ın büyük katkısı var.

Şimdilerde;

Mümin Canbaz, yine hiç ara vermeden hizmetlerine bir halka daha ekliyor. Hafta içersinde Bursa Valiliği’nde protokol imza töreninde Vali Yakup Canbolat, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte Alaşar’da yapılacak okul için imza töreni yapıldı ve İl Milli Eğitime teslim edildi.

Yeni okulun Bursa’mıza hayırlı olmasını diyerek,  kendisine de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

İNEGÖL BELEDİYESİ SEVİNDİRDİ

Önceki gün İnegöl Belediyesi ve Hizmet- İş arasında belediye çalışanları için önemli bir imza töreni vardı.

Törene başkan Alper Taban, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, şirket yetkilileri Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, sendika temsilcileri ve İnegöl Belediyesi çalışanları katıldı.

Çalışanlar için heyecanlı ve bir o kadar da sevindirici bir gelişme olan imza töreni herkesi memnun etti diyebiliriz. Törende konuşan başkan Alper Taban, ‘İnegöl Belediyesi’nin çalışanı her zaman takdire şayandır’ diyerek ekip arkadaşlarının en iyi maaş ve sosyal hakkı alması için sözleşme sürecini en başından bu yana titizlikle takip ettiğini söyledi.

Bu imza ile birlikte;

Belediyede çalışan 476 personel için yapılan sözleşme ile İnegöl Belediyesi, personel maaşlarına ortalama % 43 oranında bir iyileştirme yaptı. Yeni oran ile  maaşlarda ortalama 1200 TL’ye mukabil eden ücret artışı sağlandı. Böylelikle yeni sözleşme ile birlikte en düşük bekar işçi maaşı 3.715 TL olurken, evli ve çocuklu personel maaşı 3.890 TL, en yüksek personel maaşı da 4.750 TL oldu.

Bursa bölgesinin en iyi sözleşmelerinden birine imza attık diyen başkan Alper Taban, “İnegöl halkına hizmet etmek için hepimiz gayret gösteriyoruz. Büyük bir ailenin parçası olmaktan mutluyuz. Personellin mutluluğu verimi ve motivasyonu beraberinde getirdiği de ortada. Onun için ortak payda İnegöl’e hizmet. Bu hizmeti yapanların da hizmeti karşılıksız kalmamalı” dedi.

Burada şunu belirtmekte fayda var. Bize gelen görüntülerde emekçinin bu tür imzalarda gayet mutlu olduğu gözlerden kaçmıyor. ‘Mutlu olan da mutlu hizmet eder ‘ anlayışını kavramak lazım.

Bize de burada emeği geçenleri tebrik etmek düşüyor.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GELİŞİYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı işbirliği anlaşmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bursa’ya değer katan firmalar, kentin en önemli eğitim kurumu olan Uludağ Üniversitesi paydaşlarıyla birlikte geleceği inşa etmek için her alanda projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu bağlamda; TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı işbirliği anlaşmaları Bursa’da farklı sektörleri aynı amaca hizmet için buluşturuyor.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un, TÜBİTAK’ın hayata geçirdiği 2244 Sanayi Doktora Programı’na büyük önem verdiğini görüyor ve biliyoruz. Kendisinin proje ile ilgili yoğun programları da sürüyor.

Amaçlanan projede temel amaç ise; doktora seviyesine gelmiş, araştırma-geliştirme ve inovasyon konusunda birikime sahip olmuş gençlerin firmalardaki iş gücüne katmak ve üretime verim ve ciddi katkılar sağlamak…

Projeye Bursa’da farklı sektörlerde önemli firmalar dahil olmuş ve dahil olmaya da devam ediyor. Ülke ve kent ekonomisine ciddi katkılar sunan projeye her gün yeni bir halka daha ekleniyor. Bu da kentimizin ve ülkemizin gelişmesinde önemli bir pay…

Programda göze çarpan önemli bir detay daha var. O da bu projelerle oluşturulan işbirliği… Bursa’nın temel dinamikleri olan üniversite ve iş dünyasının yakınlaşması, bütünsel olarak düşünüldüğünde kentin hem eğitim hem de ekonomik anlamda kayda değer fayda sağladığını, yine bu minvalde geleceğe emin adımlarla bir hazırlık süreci oluşturduğu gözden kaçmıyor.

Biz de bu köşede Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz’u TÜBİTAK’ı ve Bursa İş Dünyasını katkılarından dolayı kutluyoruz.

Sağlıkla kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.