Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da bir kültür sarayı

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 00:00

Bingölbali ailesini, benim gibi Bursa’da hemen hemen tanımayan yoktur. Muş’tan Bursa’ya göç ile başlayan serüven şimdilerde çeşitli sektörlerde kaliteli faalliyetlerle Bursa’ya hizmet etmeye çalışan bir aile…

Gıyasettin Bingölbali ile başlayan Bursa yolculuğu, şimdilerde kendisi eğitim alanında, Cafe sektörüne farklı bir bakış getiren Şaban Bingölbali ve Bursa’nın kültür elçisi Kutbettin Bingölbali şehre yeni yepyeni kategoriler kazandırmış oldular.

Ailenin Muş’tan Bursa’ya yolculuğu ve bu yolculukta geçen zorlu yaşam hikayesini bir çok defa değişik mecralarda okuduk.

Ben bugün bu köşede size Kutbettin Bingölbali’dan ve onun Bursa’ya kazandırmış olduğu BKM kitap evinden bahsetmek istiyorum.

Başarıya giden yolda en öncellikli şey hayal etmek ve o hayalin peşini bırakmadan zirveye adım adım ilerlemek…

İşte tam da bu bağlamda Kutbettin abinin hayat hikayesini okuduğumda bunu görebiliyoruz.

Çıkmaz bir sokaktan başlayan serüven, bugün dünyanın en büyük 5. Kitapevini hizmete açarak girişimcilik anlamında zirveye doğru yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Zirve İstanbul Yolu’nda açılan dev kompleks mi? diye sorarsanız…

Bana göre cevap hayır!

Heykel’de başlayan sevda burası ile noktalanmaz diye düşünüyorum. Görünen o ki yakında yeni yeni projeler ile Bursa’da şehrin birçok noktasına böylesine devasa kitap evleri kitapseverlere merhaba der…

BKM Kitap yeni ve bugüne kadarki en büyük şubesini İstanbul yolunda kitapseverlerin hizmetine açtı. Kutbettin abiye Bursa’ya kazandırmış olduğu dev kitap kompleksine hem destek hem de hayırlı olsuna;

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar gibi gerek kamudan gerekse sivil toplum kuruluşlarından kişi veya kişiler ziyaret ediyor.

Ben de dün o çok merak ettiğim devasa kitap merkezine gittim. Amaç hem burayı yakından görmek hem de kendime uygun birkaç kitap almak…

Daha kapıdan girer girmez kitapların kokusu burna ve kitaplarla dolu rafların ihtişamı göze çarpıyor. Açıkcası her şey düşünülmüş, insan, kültür ve sosyal anlamda aradığı her şeyi burada bulabiliyor.

BKM Kitap yeni şubesiyle yeniliklerle hizmete başlamış.

Yeni yerde neler mi var?

Avrupa'nın en büyük kitap mağazası olma özelliğine sahip olan BKM Kitap, Bursa'da açtığı bu lojistik merkezi yatırımıyla robotları da iş süreçlerine dahil etmiş.

Endüstri 4.0 ile kurgulanan yeni sistemde kitapların depo raflarında tespit edilmesi, raflardan toplanması, siparişlere göre gruplandırılması ve paketlenmesi adımları robotlarca gerçekleştirebiliyor.

İnsan gücünü asgariye indiren ve hata payını ortadan kaldıran robotlar yıl boyunca milyonlarca kitabı okurlarla buluşturma fırsatı yakalıyor.

 BKM Kitap Kurucusu Kutbettin Bingölbali, robotik çalışmayla ilgili konuya şöyle açıklık getiriyor:

"Daha önce sipariş edilen kitapları çalışanlarımız kitapların kapaklarını okuyarak toplayıp kargoya veriyorduk. Böyle bir sistemden şimdi robotların kitapları okuyup tanıyarak raflardan topladığı ve taşıdığı bir yapıya geçtik. Önümüzdeki süreçte kitapseverlere daha hızlı ve kusursuz hizmet vermeyi planlıyoruz" diyerek sistemin çalışma mantığını özetliyor.

Burada günlük kargo paketleme potansiyeli 70 bin adet olacak şekilde dizayn edilen operasyon merkezi ile Türkiye'de öncü bir Endüstri 4.0 sistemine sahip olan BKM Kitap, kitaplarla robotları buluşturarak kaliteli ve kusursuz bir hizmet anlayışı ile okuyucuya daha hızlı bir şekilde ulaşmış oluyor.

BKM Kitap yeni şubesi ile şehrin doğusu ile batısı arasında yer alarak merkezi bir kültür kompleksi olmuş. Bursa’da herkesin rahatlıkla gidebileceği yeni mekan içindeki sosyal yaşam alanlarıyla da hizmet veriyor.

BKM Kitap Evi bunların dışında sosyal sorumluluk projelerinde de geri kalmıyor. “Okuma oranının artışı en büyük isteğimiz” diyen Bingölbali ‘Askıda Kitap’ uygulaması başlatmış. Amaç; okumak isteyip de ulaşmak isteyen herkes bu uygulama ile istediği kitabı okusun.

Yine bu anlamda eğitim alanında da önemli projelere imza atan BKM Kitap, ülkenin bir çok yerine ve okullara çeşitli zamanlarda kitap ve kırtasiye yardımını da esirgemiyor.

Burada yazacak çok şeyin olduğunu vurgulayarak kültür girişimcisi, Kutbettin Bingölbali (abimize), biz de böyle bir hizmeti Bursa’ya kazandırdığı için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sağlıkla Kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.