Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da bir ilk! Yeni yıla okuyarak giriyoruz…

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 00:00

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez planlanan ve Türkiye'nin önde gelen yayınevleri, sahafları ve isimlerinin katılacağı Bursa Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı, bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. 10 gün boyunca kitap düşkünlerine adeta şölen yaşatacak fuarın 200 civarında imza etkinliğine, 50 civarında da söyleşi ve konferans programına ev sahipliği yapacak.

Bu fuarın tanıtım toplantısı geçtiğimiz gün Başkan Aktaş tarafından ayrıntılarıyla kamuoyuna yansıtıldı.

Her şehrin olduğu gibi Bursa’nın da kendine has özellikleri var. Birçok özelliği ve güzelliği bünyesinde barındıran Bursa, büyükşehirin organize ettiği bu kitap fuarı ile de ayrı bir anlam katacak.

Bugün saat 10’da başlayacak olan fuarda 29 Aralık’a kadar hem Bursalılara hem de Bursa’yı ziyaret edeceklere bol bol etkinlikler, imza törenleri, söyleşiler ve kitap meraklılarına hizmet verecek.

Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan Başkan Aktaş, AKKM’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği böylesine önemli bir organizasyonun ayrıntılarını anlatırken şu sözleri önemliydi.

“Hem geçmişi bilmek ve hem geleceği inşa etmek için okumaya ve okumanın önemini yaşayarak bilmek gerekir” gerçeğinin özet cümlesi oldu.

Yeşilin içinde Bursa’nın kalbinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki etkinliğinde önemli yayınevleri, kurumlar ve kişiler de yer alacak.

Bunlar; Dergah, İş Bankası, Yapı Kredi, Ötüken, İz, Doğu Batı, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Akçağ, Alfa ve Sel gibi Türkiye'nin önde gelen 125 yayınevi katılıyor. Öte yandan eski kitapları bizlerle buluşturan sahaflar da organizasyonda yer alacak. 10 gün boyunca 200 civarında imza etkinliği olacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı, İsmail Kara, Ahmet Ümit, Prof. Dr. Canan Karatay, Ercan Kesal, Serdar Tuncer, Tufan Gündüz, Ali Ayçil ve Tarık Tufan gibi Türkiye'nin tanınan yazarları Merinos’ta okurlarıyla buluşma imkanı elde edecek.

Misafir ülke Bosna Hersek

“2019 Prof.Dr. Fuat Sezgin Yılı Anısına” atfedilen Kitap Fuarının misafir ülkesi dost ve kardeş ülke Bosna Hersek olarak belirlenmiş. Türkiye’den onur konuğu Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Teoman Duralı, yabancı onur konuğu ise Bosna Hersek Bilimler akademisi üyesi Prof. Dr. Cevad Karahasan ve Aliya İzzetbegovic’in torunu Nada Berberoviç Dizdareviç de Bursalı okurlarla bulaşacak.

Bursalı kitapseverlerin kültür hayatına katkı sunacak olan bu kültür hizmetini iyi değerlendirmek lazım.

Bursa’da 10 gün sürecek olan bu hizmetin karşılığını okuyarak vereceğiz.

“KİTAP HER KAPIYI AÇAR”

Kültür şehri Bursa bu fuar ile birlikte bizzat başkan Aktaş’ın sosyal medyada duyurduğu bir başka güzellik daha geldi.

Yine Türkiye’de ilk olacak, Bursa’da başlatılan adına ‘kitap her kapıyı açar’ dediği kampanya ile ‘Kitabı oku, kitabı okut’ ile okurlar, şehir içi toplu ulaşım sistemine entegre otobüs, metro ve tramvaylarda geçerli uygulama ile bir ilke daha imza atılmış oldu.

Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinden alınan her kitap Bursakart’a dönüşüyor. Bu güzel gelişme ile hem aldığımız kitap ile ücretsiz seyahat edeceğiz hem de okumanın zevkine varacağız.

Bursa’mızda bu güzellikleri yaşamak için hem Merinos’taki fuara hem kapıları açmak için hep birlikte kitap okumaya…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.