Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya ve Türkiye'ye değer katıyorlar...

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 00:00

Bursa'nın prestiji ekonomi. Kalitesi, sanayicileri. Markası ise, Ticaret ve Sanayi Odası. Bu üçlü ve güçlü denklemden yola çıkarak kenti daha iyi okumalıyız. Türkiye'nin önünde duran engelleri aşabilecek ana güç olan yerli ve milli üretim, cesaretimizde gizli. Ülkenin kaderini milletçe kendi ellerimizle yazabiliriz. Bunun için yerli üretimi ve tüketimi desteklemek zorundayız. Türkiye'nin başarılarında Bursa'nın başarı öykülerinin yeri çok değerlidir.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 46'ncı kez organize edilen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde 7 ayrı kategoride 62 ödül sahibini buldu. Bursa adına önemli bir ekonomik varlığın bahse konu ödül töreni ile ortaya çıkması çok değerli. Bursa'nın Türkiye'nin kalbi olduğunu belgeyen ödül törenine birbirinden değerli katılımcılar güç kattı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, onur konuğu olarak katılım gösterdi. Törene ayrıca Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, İsmail Tatlıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile diğer ilçe belediye başkanları, oda ve borsa başkanları ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı. Bursa medyasının ötesinde ekonomi medyasının da ilgisini çeken ödül töreni kentin ulusal ve uluslararası konjonktürde var olan yerini de gözler önüne serdi.

 

Türkiye, Bursa ile büyüyor…

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamalarını çok önemsiyorum. Milletin Meclisi olan TBMM, değerli ve kaliteli bir Başkan ile gücünü alemi cihana gösteriyor. Millet beraberliğinin temsili olan TBMM'nin Başkanı Mustafa Şentop, “Marifet iltifata tabidir. 130 yıllık hafızası olan BTSO’nun başarılarıyla örnek olan girişimcileri ödüllendirmesini çok önemli buluyorum. Her birimizin kişisel emek ve çabalarının toplamı, ülkemiz için ortak bir hasılatın adı oluyor” dedi. Kabul etmeliyiz ki, dün İbrahim Burkay ticaret ve sanayi kenti Bursa'nın Başkanı olmasın diye emek verenler bile ortaya çıkan bu başarıdan dolayı ekmek yiyor. Kent sadece büyümüyor aynı zamanda kendiyle beraber ülkeyi büyütüyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bursa İş Dünyası ve katılımcılara dönük açıklamalarında, “Dünyanın yeniden şekilleneceği bir dönemin başındayız. Türkiye bu yeni dönemin uluslararası alanda etkili küresel aktörlerden birisi olacak. Bunu siz iş insanlarımıza ve Türkiye’nin her yerindeki gençlerimize bakarak söylüyorum. İnşallah ümitsizliğe düşmeden vazifemizi doğru bir şekilde yaparak Türkiyemizi hep birlikte büyüteceğiz. Bursa büyüyecek, Bursa büyürse de Türkiye büyüyecek" diyerek diğer kentlerinde Bursa'yı örnek alarak cesaretlenmeleri tavsiyesinde bulundu. Açıkçası bu çok doğru bir çağrı. Sayın İbrahim Burkay Başkanlığı'nda ki BTSO, sadece bu yıl benim takip edebildiğim 4 kenti BTSO Meclisi'nde ağırladı.

 

Burkay'a zor dayanmıyor…

 

Kolay adam değil İbrahim Burkay. Lakin, samimi bir adam. Hani adamın hası türünden. Kentte bir ağabey ötesinde kente ve memlekete iyi bir evlat. Bursa, lokomotif gücünü Burkay'ın ihracatta ki deneyimleri sayesinde kazandı. Elbette her iki dönemde de başarılı bir yönetim kadrosu vardı. Ve yine son dönemde gelişen pozitif süreçler, mevcut yönetimin kibirden uzak samimiyetiyle kazanılmış başarılar. Bursa'da çok ciddi sanayi adımları atılmasını yadırgamamak gerekiyor. Ticaret kenti olan Bursa'da maalesef ticaret ehli sus, pus! Tarım ve gıda sektöründe ciddi bir kan kaybı yaşanıyor. Ülkenin genelinde boşalan köyler yığını görüyoruz. Ekonomi merkezli yatırımlarda tarım her ne kadar değerli olsa bile, maalesef bu alanın temsilcileri alan hakimiyeti ve kitlelerle buluşma noktasında fazlasıyla yetersiz. Ve herşeyden önemlisi yenilikçi akımlara kapalı yöneticileri ile adeta bataklığa demir atmış durumdalar. Çırpınmak daha fazla batan bir sektörel çöküşü doğuruyor…

 

Öte yandan BTSO üzerinden Bursa'yı değerlendirmekte fayda var. Burkay, kentin batısında güçlenen sanayi ve enerji yatırımları liman ticaretinin gelişmesini sağladı. MESYEB sayesinde BUTGEM’de atılan adımlar güç kazandırdı. TEKNOSAB ile Bursa, Türkiye'nin savunma sanayiinden yerli ve milli her türlü yatırımına ışık oldu. Ve bu adımları 130 yıllık geçmişinin değerlerini özümseyen İbrahim Burkay attı. Yani, BTSO Başkanı İbrahim Burkay zor denilen ne varsa başardı…

 

Onlar Türkiye'yi omuzladı…

 

Elbette Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ödüle layık görülenler kadar bu kulvarda yarışan her bir BTSO üyesi çok değerli. Her birinin kenti ve ülkeyi nasıl omuzladığını ürettikleri katma değerlerden okumak mümkün. Ancak Vergi Özel Ödülü'ne layık görülen Celal Sönmez, Önder Matlı ve Oya Coşkunöz'ü ayrıca kutluyorum. Türkiye'de çoğu firma konkordato imzalayarak geleceğine yön verirken bu üç yürekli insan ödedikleri vergiler ile hem kenti hem ülkeyi omuzladı.

 

Türkiye'nin güçlü kenti Bursa'nın inşasında iş dünyasının emeği büyük. İş dünyasının başarılı adımlarını güçlü kamu desteği ile sağlamlaştıran Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, bu zorlu sürecin gizli kahramanlarından.

 

İnşallah Bursa, Türkiye'nin gücüne güç katmaya devam edecek ve daha güçlü bir kent ile daha güçlü bir ülkeyi inşa etmeye devam edeceğiz. Kente ve ülkeye değer katan bu uğurda alınteri harcayan herkese selam olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.