Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa neden hedefte?

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 00:08

Türkiye’nin en güçlü şehirlerinden biri olmasının ötesinde birçok açıdan büyük şehir olan Bursa, hedef şehir olmaya devam ediyor. Bursamızın Türkiye’nin gözbebeği olmasından rahatsız olanlar elbette rahat durmuyor. Ülkenin güç dinamosu içerisinde üstlendiği başarılı projeler, Bursa'nın hedef şehir olmasını sağlıyor.

Sadece jeostratejik konumu nedeniyle mi Bursa, hedef şehir? Elbette hayır! Bursa, aynı zamanda jeopolitik değeri ile de fazlasıyla gözde bir şehir. Öyle ki; Türkiye’nin tepe noktasında olan AK Parti'nin kalesi de Bursa! Yine, Millet İttifakının yerel seçimlerde topyekun birçok Büyükşehir’i almasına rağmen alamadığı en gözde büyük şehir Bursa! Aslında iktidarında çok iyi bildiği ancak kendi içerisinde itiraf edemediği kamusal güç dengeleri ve yatırımlar Bursa'nın Cumhur İttifakı'nda kalmasını sağladı. Öyle ki, son dönemde yeniden birilerinin hedefine konulan Vali Yakup Canbolat üzerinden Ankara, birçok ekonomik ve sosyal yatırımı Bursa'ya hızla taşıdı.

***

Son dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberinde Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat üzerinden Ankara'ya kirli bir pusu kuruluyor. Kimin tetikçisi olduğu istihbarat birimlerince belli olan kalemşörlerin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın arasına nifak tohumları ekme girişimlerini yeniden adım adım izliyoruz. Ki, bir dönem Sayın Berat Albayrak'da benzer kumpasların kurbanı olanlardandır. Şimdi oklar yeniden İçişleri Bakanlığı üzerine çevrildi! Peki, neden?

Kaos planını bozan şehir Bursa…

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden olan Osmangazi'yi, ülkenin en fazla göç alan ilçesi Yıldırım'ı, muhalefetin en başarılı yerel yönetimine sahip Nilüfer'i, tarım ve hayvancılık gücünü elinde bulunduran Karacabey ile Mustafakemalpaşa'yı ve yine ağaç işlerinde ihracat rekorları kıran İnegöl'ü sınırlarında bulunduran Bursa, aynı zamanda üç dinin mozaiği İznik ile bereketli Yenişehir ovasını bağrına basmış durumda. Ulu dağında Türk bayrağını barındıran; Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'ı saklayan Bursa, 15 Temmuz ihanet girişimini engelleyen ve küresel oyunu bozan şehir!

Yine son dönemde ardın sıra patlatılmak istenilen bombaları Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı çalışmaları ve beraberinde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığının özverili çalışmaları ile engelleyen Bursa; uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve beraberinde her türlü güvenlik sürecini başarı ile yönetiyor.

Bursa; asayiş ve güvenlik açısından elde ettiği kazanımları sağlık, eğitim ve spor başarıları ile taçlandırıyor. Bursa, Vali Yakup Canbolat’ın başarı ile yönettiği büyük bir şehir. Elbette bu süreçte Yıldırım'da Kaymakam Adem Yazıcı ve Nilüfer’de Kaymakam Avni Oral ile önceki dönem Osmangazi Kaymakamı olan Zafer Orhan'ın büyük emeklerini es geçmemek gerekiyor. Yine beraberinde Osmangazi'nin yeni Kaymakamı Ali Partal'ın da şehir ile hızlı iletişimi kayda değer bir başarı. Bilindiği üzere Osmangazi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürhan Çokgezer'in büyük fedakarlıkları ile Bursa'nın eğitimde gözde şehirler arasına girmesini sağladı. Yine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Panorama 1326 Fetih Müzesi ve her mahallede hayata geçirdiği projelerle Bursa, Türk Dünyası Kültür Başkenti olmayı başardı. Ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın başarılı sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Uyumayan Kütüphane ile Bursa, gençlerin üniversite tercihlerinde öncelikli seçeneği olmayı başardı.

Kısacası Bursa, tüm kaos planlarını başarılı bir şekilde bozmayı başardı. Ve bu sürecin bürokratik başrolünde her ne kadar Vali Yakup Canbolat olsa bile siyasi başarıların gizli kahramanı önceki dönem İçişleri Bakanı olan Bursa Milletvekili Efkan Ala. Evet, Bursa Türkiye’nin kalbi. Ve tüm yazıdan anlayacağınız şekli ile İçişleri Bakanlığının atar damarları adeta Bursa'dan geçiyor.

Anlayacağınız Bursa düşerse Türkiye düşer. Ve Bursa’nın düşmesi için en kilit isim Vali Yakup Canbolat. Eğer Vali Yakup Canbolat düşerse İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş düşer. Bu iki güzide isim düşerse Bursa'nın siyasi lideri önceki dönem İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala ve mevcut dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düşer. Sonuç itibariyle onlar düşerse AK Parti ve MHP düşer. Yani Cumhur İttifakı çöker! Ve sonuç itibariyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaybeder.

Kıssadan hisse, biz kendimizi Allah'a emanet ettik. Lakin siz, birbirinize daha fazla sahip çıkın. Sonuç itibariyle, Payitaht namusumuzdur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.