Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da 20 hektarlık alan kül oldu

Uludağ'da yaklaşık 14 saattir sarp bir arazide meydana gelen orman yangının da 20 hektarlık bir alanın kül olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ'da 20 hektarlık alan kül oldu
 Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan orman yangını yaklaşık 14 saattir söndürülemiyor. Edinilen bilgiye göre, Milli Parklar içinde yer alan Sarıalan ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da meydana gelen yangına orman bölge müdürlüğüne ait yangın söndürme araçları ile büyükşehir belediyesine ait çok sayıda itfaiye görev aldı. Yangnın sarp kayalık bir arazide meydana gelmesinden dolayı ekipler alevlere müdahale etmekte zorlanıyor. Rüzgarından dolayı gece boyu etkisini sürdüren yangında en son alınana bilgiye göre 20 hektarlık bir alanın kül olduğu bildirildi.
Önce örtü yangını olarak başlayan alevler çam ağaçlarına sıçradı. Bölgede çıkan rüzgarın şiddetini arttırması ekiplerin işini güçleştiriyor.
Olay yerine ulaşım sıkıntısı da yaşanırken, orman, jandarma, NAK, akut ve sivil savunma gibi kurtarma personeli yangına Sarıalan'dan patika yolu yürüyerek ulaşmaya ve müdahale etmeye çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.