Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ kış sezonuna hazır

Uludağ'da kış sezonu öncesi yapılan koordinasyon toplantısında bölgenin sorunları masaya yatırıldı. Zirvenin kış sezonuna hazır olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Uludağ'ı artık yaz kış kullanma zamanı gelşitri" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ kış sezonuna hazır

Uludağ'daki toplantıya ilgili tüm kamu kurum müdürlerinin yanısıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, otel yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör tarafından Uludağ ile ilgili yapılması gerekenlerin sunulması ile başlayan toplantıda, sorunların çözümü için taraflar görüşerek çözüm önerileri alınarak kararlaştırıldı.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, “Uludağ ülkemizin çok önemli bir değeridir. Her yıl sezon öncesi tüm tarafların bir araya gelerek sorunların tartışıldığı bir toplantı yaptık. Bence verimli bir toplantı oldu. Amacımız buraya gelen insanları rahat ettirmek. Güvenli bir şekilde tatilini yapıp buradan ayrılmasını sağlamak. Bunun içinde var olan trafik problemini, yol problemini, çevre problemlerini konuşup çözmek. Çöpünün toplanması lazım, suyunun akması lazım. Mekanik tesislerinin çalışması lazım. Bunların her biri ile ilgili farklı farklı sorunlar var."dedi.

HEDEFİMİZ İNSANLARIN MUTLULUĞU

"Bursa’da göreve başladığımdan bu yana Uludağ ile ilgili konuşuyoruz, tartışıyoruz" diyen Vali Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Uludağ’ın sorunlarını bir toplantıda çözmemiz mümkün değil. Ama her toplantıda bir iki sorunu çözebiliriz. Bugün de toplantıdan sonra bazı sorunları çözeceğiz. Bir kısmı burada çözülür, bir kısmı daha sonra yapacağımız çalışmalar ile çözülür. Hedef Uludağ’ı daha efektif kullanmak, buraya gelen insanları daha mutlu bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamak. İnsanlar buraya tatil yapmak ve eğlenmek için geliyorlar. Rahat ettikleri sürece huzur bulurlar. Bunun için gerekli alt yapıyı hem kamu kurumları olarak, hem yerel yönetimler olarak, hem sivil toplum kuruluşları olarak, hem de buradaki işletmeler olarak hepimizin görevi. Bu işbirliğimiz devam ederse biz Uludağ’ın hem yazını, hem kışını daha efektif kullanırız diye ümit ediyorum. Artık Uludağ’ı yaz - kış kullanma zamanı da gelmiştir. Bunu da çözmemiz lazım. Uludağ’da dünyanın dört bir tarafından gelecek futbol takımları neden kamp yapmasın, burada bulunan oteller kamp yaptıramıyorsa kendilerini sorgulaması lazım. Büyükşehir Belediyemiz hem kongre merkezi hem spor merkezleri ile ilgili protokolleri imzaladı. 2016’ ya kadar inşallah hem kongre merkezimiz hem de spor tesislerimiz yapılmış olacak. Daha fazlasının da yapılması lazım. Ama mutlaka Uludağ 12 ay kullanılan, turizm yapılan bir mekana dönüştürmemiz lazım.
Önümüzdeki yıl Uludağ’ın yolu komple sökülerek 50 santim kalınlığında sıcak asfalt yapılarak problemi tamamen çözülecek. Burada alınan kararlar tüm kurumlar tarafından yerine getirilecektir. Herkes kendi üzerine düşen işleri yaparsa burada daha çağdaş, modern, insanların huzurlu olduğu mekan meydana getirebiliriz”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.