Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOFAŞ “Altın Fabrika“ oldu

Tofaş Bursa’daki Fabrikası, WCM-Dünya Klasında Üretim Programı ekibinin gerçekleştirdiği denetimler sonucunda “Altın Fabrika” seviyesine yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2013 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOFAŞ “Altın Fabrika“ oldu
 Tofaş’ın Bursa’daki Fabrikası, 175 Fiat - Chrysler Grup fabrikası ve grubun 350 tedarikçisinin fabrikalarında uygulanan WCM - Dünya Klasında Üretim Programı kapsamında13-15 Kasım tarihleri arasındagerçekleşen denetim sonucunda ‘Altın Seviye’ye ulaşarak başarısını taçlandırdı. Endüstriyel alandaki standartları dünya klasına yükseltmek amacıyla 2006’da faaliyete geçirilen programın ilk yıllarında “En Hızlı İlerleyen Fabrika” ödülünü alan Tofaş, 2009’da ise Gümüş Seviye’ye ulaşan ilk Fiat fabrikası olmuştu. Programa başladığı 2006 yılından bu yana, üretim standartlarını sürekli yükseltmeye odaklanan Tofaş, WCM programıyla iş kazalarını yüzde 97, dış kalite göstergesini yüzde 68, üretkenliğini yüzde 35, makine arızalarını ise yüzde 75 oranında iyileştirdi.



Gerçekleştirilen yeni denetimler sonucunda, Tofaş CEO’su Kamil Başaran, konuyla ilgili şunları söyledi: “Fabrikamızda 2006 yılından bu yana iş güvenliği, kalite, maliyet, teslimat ve çevre konularında çok önemli sürekli iyileştirme çalışmaları yapıldı. Bu bir gelişim yolculuğu ve bu yolda sadece fabrikamızın standartları değil çalışanlarımız da gelişti. Özellikle üretim hatlarımızda çalışan binlerce arkadaşımızın yetkinlikleri çok yüksek seviyelere ulaştı; her bir arkadaşımız, kendi işini o alanın yöneticisi gibi ele alabilecek yetkinlikte; işini geliştirmek için öneriler üretip bunların hayata geçmesinde aktif rol oynuyor. Bu durum, bizim bugün ve geleceğimiz için son derece değerli.Dünyadaki sürekli değişim ile yoğun rekabet ortamında kendimizi sürekli yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor. WCM çalışmalarını da bu hedefe hizmet edecek şekilde hiç durmadan devam ettireceğiz. AR-GE’ye yaptığımız yeni yatırımlar, nitelikli çalışanlarımız ve üretim kabiliyetimizle ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz.”



“Altın Fabrika” seviyesine yükselen Tofaş, WCC (Dünya Klasında Şirket) programı kapsamında 2009 yılından bu yana WCM metodolojisinin tedarikçilerinde de uygulanmasına önderlik ediyor. Bugün itibariyle yıllık yerli satın alma cirosunun yüzde 55’ini kapsayan toplam 30 tedarikçisinde firmanın rekabetçiliğini dünya standartlarına çekmek için ortak çalışmalar sürdürülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.