Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sedat Yalçın: 'Bursa büyükşehire adayım'

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, il başkanlığı görevinden istifa ederek Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını resmen açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2013 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 01:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sedat Yalçın: 'Bursa büyükşehire adayım'

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı kararını kamuoyuyla paylaştı. Aday adaylığını AK Parti İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında açıklayan Yalçın, KK Parti İl Başkanlığı olarak yaptığı projelerinden bahsetti. Yalçın, Bursa'da dost bir yönetim ve bürokrasi oluşursa çok ciddi şekilde kaynakları şehre kazandırabileceklerini kaydetti. Sedat Yalçın, "Bursamız, Balkanlardan Kafkaslara, Anadolu'nun her yerinden çok farklı insan formatlarıyla iç içe yaşayan bir şehir. Bu bir zenginlik. Buna yürekten inandığım için söylüyorum. Biz insanlarımızın hepsini kucaklamak zorundayız. İktidar formülü bunun üzerindedir. Bursa'da hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Herkes Bursa'nın sahibi olacaktır. Bunu yaparsak, enerji daha yerinde kullanılacak. Ortak akılla idare edilen bir şehir ortaya çıkacak. Yapılan yatırımlar halkın süzgecinden geçirilecektir. Buna dikkat etmeliyiz. Bursa'nın değerleri, kaynakları ve bütçe imkanları öncelikle doğru tespit edilerek yapılması gerek. Bu yeni dönemde kent yöneticilerin olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

 

"YÜZDE 100 KARAR AÇIKLANMADI"

Bursa'da adaylık konusunda kesin kararın olmadığına işaret eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Çeşitli gruplar halinde adaylar açıklanıyor. Salı günü 15 il daha açıklanacak. 5 Aralık'ta Marmara bölgesi şehirleri açıklanacak. Son dakikada değişiklikler olabiliyor. Şu andaki hazırlık var. Bursa siyasetin yoğun olduğu bir yer. Her gün bir karar açıklanıyor. Bursa ile ilgili nihai görüşme salı günü yapılacak. Yüzde 100 karar alınmamıştır. Bazı değerlendirmeler yapılmıştır. Ama nihai karar bizzat Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında salı günü yapılacak. Genel merkezimiz ve Bülent bey ile konuştum. 1 aralık itibariyle hukuken istifa etmemiz gerekiyordu. Bu şekilde istifa uygun görüldü. Salı günü nasip. Hayırlısı."

 

"ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN NE DEDİĞİDİR"

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin iyi niyetli ve Bursa sevdalısı olduğunu anlatan Yalçın, "Kendi ölçüsünde çalışmalar yürütüyor. Biz de her zaman destekledik. 2009 seçiminde il başkanıydım. Recep Altepe'nin arkasında beraber koştuk. Gelinen noktada kendisi de aday adayı. Biz de aday adayıyız. Bu değerlendirmeler sürüyor. Bakanlarımız ve kamuoyunun değerlendirmeleri olur. Herkes serbest. Önemli olan milletin ne dediğidir. Bizim bütün kararlarımız millete bakarak alınmıştır. AK Parti'nin başarısının arkasında bu vardır. Bu süreç seviyeli, düzeyli ve bize yakışan şekilde devam edecektir. Biz millete bakıp karar alırız" açıklamalarında bulundu.

Şehirlerde ihtiyaçların hızlı geliştiğini, belki 20 yıl boyunca Bursa'nın dönüşmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, "Önemli olan bu süreci doğru yönetmek. İnsanlar mağdur olmamalı. Ben siyasette makam ve mevki peşinde olmadım. Kendi alanımda işimi doğru yapan birisiyim. Yerel yönetimler konusunda büyük bir vizyon çalışmasına ihtiyaç duyduğum için aday adayı oldum" ifadelerini kullandı.

Yalçın, konuşmasının sonunda Cemalettin Torun'a istifa dilekçesi ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı müracaat dilekçesini sundu. Yalçın, konuşmasını "Allah utandırmasın. AK Parti ile bizim görev bağımız bitmeyecek. Görevler burada olur devamı da alacak. İlgililere duyurulur" diyerek noktaladı.

İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Sedat Yalçın'ın partiye önemli kazanımlar sağladığını kaydederek, "Başka bir söz yok. Kendisinin partimize uzun yıllar hizmeti oldu. Gerçekten çok güzel çalışmalarımız oldu. Abi kardeş ilişkilerimiz vardı. Derin bir dostluğumuz var. Siyasette zaman ve mekan değişecek. Kalıcı olan arkadaşlık ve dostluklar. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum" diyerek, Yalçın'a çiçek takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.