Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Padişahın iki kabrine de aynı örtü

Kosova’da şehit edilen tek Osmanlı padişahı olan Murad Hüdavendigar’ın Kosova’da meşhedindeki sandukanın örtüsü, Bursa’daki türbesiyle bir örnek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Padişahın iki kabrine de aynı örtü
 Osmangazi Belediye Başkanı, ipek işlemeli örtünün 2014 yılındaki anma törenlerine kadar yetiştirileceğini söyledi. 
Kosova’da şehit edilen tek Osmanlı padişahı olan Murad Hüdavendigar’ın Kosova’da meşhedindeki sandukanın örtüsü değiştiriliyor. Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehri olan Obiliç'teki türbede dua ederek incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, yüce hünkarın meşhedindeki örtünün Bursa’da bulunan türbesindeki ile bir örnek olacağını belirtti.



Murad Hüdavendigar’ın Osmanlı padişahları içinde şehit olan tek padişah olduğunu hatırlatan Başkan Dündar, “İki türbesi bulunan yüce hünkarın birinci türbesi, Kosova’da iç organlarının defnedildiği türbedir. Bir de naşının götürülerek defnedildiği Bursa’daki türbesi bulunuyor. Bu türbelerin benzer olması için Osmangazi Belediyesi olarak çalışma başlattık. Bursa’daki sanduka örtüsünün aynısını buraya da yaptırıyoruz. Bunu Bursa’daki Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki arkadaşlar yapıyor. İnşallah 2014 yılındaki anma törenlerinde o örtüyü de buraya getirip örteceğiz. Aynı özelliklerde ipek el işlemeli bir örtü olacak. Birbirinin benzeri örtü ve türbe ortaya çıkmış olacak” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.