Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi 'Şehircilik Akademisi' tescillendi

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nın geleceğini yeniden planlamak için kurduğu ‘Şehircilik Akademisi’, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi. Akademi, Osmangazi’nin tescilli markası oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi 'Şehircilik Akademisi' tescillendi

Osmangazi ve Bursa’nın yapılaşma meselesine çözüm üretmek, tarihi, kültürel ve doğal mirasını koruyarak yeni ve modern hayat alanları oluşturup kentsel dönüşümü sağlamak maksadıyla Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan ‘Şehircilik Akademisi’, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.
Şehircilik Akademisi’ni kurumsallaşma adına atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Akademi, yeni yaşama alanları oluşturmanın yanı sıra kentsel dönüşüme topyekun katkı sağlamayı da hedefliyor. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler ile ortak çalışma yürütüyoruz” dedi.
Dündar, “Osmangazi’nin ve Bursa’nın yapılaşma meselesine çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern hayat alanları oluşturmak, bölgeye artı değer katacak projeleri hizmete sunmak, bunların sonucunda da uzun vadede bütün Bursa için düşülen kentsel dönüşümü sağlamak gayesiyle kurulan Şehircilik Akademisi, Osmangazi Belediyesi bünyesinde kurulmuş girişimci ve idealist bir organizasyondur. Biz de, bu önemli organizasyonu, bir marka olarak Osmangazi Belediyesi adına tescil ettirdik” diye konuştu.
Şehircilik Akademisi kapsamında Osmangazi’de kent mimarisinin de modern normlara uygun hale getirildiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin, belediye tarihindeki en prestijli projelerinden olan katlı otoparklar ve pazar alanları, mimari tarzı ile farkını ortaya koyarken, şehrin çehresini de değiştiriyor” diye konuştu.
Başkanlığını, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yürüttüğü Şehircilik Akademisi, fiziki ve sosyal alanlarda ilçenin ihtiyaçları ve vatandaşların beklentilerine yönelik tespit ve analizler yapıp, ihtiyaca göre yeni projeler üretmek için 2011 yılında kuruldu. Bursa’nın kültürel ve tarihi kimliğine uygun projeler ve kentsel dönüşüm planları üzerinde ciddi çalışmalar yürüten, bugüne kadar uygulamaya koyduğu projelerle Osmangazi tarihinin en büyük ve prestijli yapılarının hayata geçirilmesinde büyük rol oynayan akademi, belediye birimleri ve diğer kurumlar tarafından planlanan projelerin etki analizleri ve performanslarını değerlendirerek geri bildirimlerde de bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.