Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzcilerden deprem oyunu

Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren izciler, 23 Ekim Van ve 12 Kasım Düzce depremlerini tiyatro oyunuyla canlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2013 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2013 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzcilerden deprem oyunu
 Büyükşehir Belediyespor Kulübü İzci Grubu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi ile gerçekleştirilen programda, Şehreküstü Meydanı’nda ‘deprem’ konulu tiyatro gösterisi sergilendi. Türkiye’nin canını acıtan Van ve Düzce depremlerini hatırlatmak ve muhtemele depremlere karşı vatandaşları duyarlı olmaya teşvik etmek için gerçekleştirilen gösteride, 200 izci görev aldı. Gösteride yıkıntılar arasından çıkmış, ailelerini kaybetmiş ya da yaralanmış kişileri canlandıran izcilerden bir kısmı da doktor, hemşire, arama kurtarma görevlisi olarak vatandaşlara deprem sırasında yapılması gerekenleri gösterdi. Meydana kurulan çadırlarda temsili olarak deprem sırasında yaşananları aktaran izciler, vatandaşları da gösteriye dahil ederek, izleyicileri bilinçlendirdi.



İzci lideri Mustafa Altay, gösteriyle vatandaşların deprem hassasiyetini canlı tutmayı ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Öte yandan vatandaşlara deprem çantasında bulunması gerekenlerin anlatıldığı bir de broşür dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.