Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki işadamı derneği komşu oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyeleri, Kültürpark'ta komşu oldukları Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (BUSİAD) nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki işadamı derneği komşu oldu
Kültürpark BUSİAD Evi’nde gerçekleşen ziyarette, MÜSİAD heyeti, BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlandı. Sivil toplum kuruluşlarının aralarındaki işbirliklerinin önemine dikkat çeken Çepni, “Şehrin kalkınması için tüm dinamiklerin ortak akıl ile hareket etmesi büyük kazanımlar sağlar. Bu noktada özellikle SİAD’ların işbirliği, fikir birliği yapması oldukça önemli” dedi.
MÜSİAD ve BUSİAD’ın Bursa için önemli çalışmalara imza atan iki önemli kuruluş olduğuna dikkat çeken Hasan Çepni, “Zaman zaman bir araya gelerek şehir hakkında yapabileceklerimizi hep birlikte gözden geçirmeliyiz. Şehrimize değer katmak sadece siyasilerin değil, hepimizin görevi” diye konuştu.
MÜSİAD olarak Lojistik Köy projesine de tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Çepni, “İhracatta İstanbul’dan sonra ikinci sırada gelen Bursa için Lojistik Köy marka bir projedir. Projenin hayata geçmesi ile ihracatımız daha iyi noktalara gelmesi şehrin kalkınması ve istihdamın artması için önemlidir” şeklinde konuştu.



“2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN BU HEDEFLERİ HEPİMİZ SAHİPLENMELİYİZ”

Türkiye’nin 2023 yılı için hedeflenen rakamlara ulaşmasının zor olmadığının altını çizen Hasan Çepni, “2023 hedeflerini hepimizin sahiplenmesi gerekiyor. Bu noktada şehrimizde yeniliklere ihtiyaç var. Sağlık Serbest Bölgesi, savunma sanayiinin gelişmesi gibi olgulara önem vermeliyiz. Suriye’de yaşanan olaylar hedefleri etkileyebilir; ancak hedef büyük ölçüde tutacaktır. Türkiye biraz daha hızlanmalı, oyunda değişimi sağlayarak, yenilikçi ürünler ve alternatif pazarlara yönelerek hedeflere ulaşmalıdır” dedi.
Enerji verimliliği konusuna da değinen Çepni, “Enerji, en büyük ithalat kalemimiz. Üretim maliyetlerinde büyük bir girdi olan enerjiyi en verimli şekilde kullanmalıyız. Bunun haricinde kapasite kullanım oranları da arttırarak maliyetleri düşürebiliriz. Türkiye’nin kapasitesini tam anlamıyla kullanamama lüksü yok” diye konuştu.
Türkiye’nin ekonomiye katkı açısından en önemli şehirlerinden birinin Bursa olduğunu belirten BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney de, “Lojistik Köy Projesi, yalnızca sanayie değil, birbiriyle bağlantılı bir çok sektöre de can verecek. Liman, demir yolu ve hava yolunun verimli kullanılmasını sağlayacak olan proje, Bursa’nın daha da kalkınmasını sağlayacaktır” dedi.
Enerji verimliliği konusunda Türkiye’de bilincin geç oluştuğunu ifade eden Oya Coşkunöz Yöney, “ABD, 1970’li yıllardan beri enerjiyi verimli kullanmak için çalışmalar yapıyor. ABD ile kıyasladığımızda bizim enerji verimliliği bilincine geç ulaştığımızı söyleyebiliriz. ABD şu an enerji verimliliğinden 2 milyar dolar kar sağlıyor. Biz de verimli enerji kullanımı sayesinde enerjiden yüzde 20 oranında kar sağlayabiliriz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.