Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havayı kirleten yandı!

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 ay içinde aşırı egzoz dumanıyla hava kirliliğine yol açan 2 bin 515 toplu taşıma aracına para cezası kesti.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2013 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havayı kirleten yandı!
Şehir merkezinde hava kirliliğine sebep olan toplu taşıma araçlarına emniyet ekipleri göz açtırmıyor. Kamuoyunda 10 numara yağ kullandığı iddia edilen toplu taşıma araçları için polis ekipleri harekete geçti. Şehrin muhtelif yerlerinde yapılan kontrollerde, servis araçları ve halk otobüslerinin muayene süreleri ve egzoz emisyon ölçüm değerleri kontrol ediliyor. 
Vatandaştan gelen şikayetleri de değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü ekipleri, çevreyi etkileyecek şekilde duman çıkartan araçların trafikte seyretmemesi için çaba sarf ediyor. Yapılan açıklamaya göre, yıl başından bu yana hava kirliliğine sebep olan 2 bin 515 araca 2918 sayılı Trafik Kanunun 30/1-b maddesi gereği para cezası kesildi. Yetkililer, denetlemelerin devam edeceğini bildirdi.
Bursalılar ise, hava kirliliğine gözle görülür etkisi olan bu araçlara yönelik cezai müeyyidelerin artırılmasını istedi. Vatandaşlar, "Özellikle servis otobüsleri ve özel halk otobüslerinin egzoz emisyon ölçümlerinin sık sık kontrol edilmesi lazım. 10 numara yağ kullanan çok fazla toplu taşıma aracı var. Bu yağlar hem hava kirliliğine sebebiyet veriyor, hem de yangın riskini ortaya çıkartıyor. Tedbirler daha da artırılmalı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.