Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli çocuklara masallı destek

Bursa’da, görme engelli çocuklar için inşa edilecek anaokulu projesine kaynak bulmak maksadıyla hazırlanan "Tavşan Görenkulak İçin Masallar" CD'sinin ikincisi tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme engelli çocuklara masallı destek

Eşit Fırsat Derneği tarafından Çelik Palas Otel'de düzenlenen "Tavşan Görenkulak İçin Masallar" adlı programa dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Projeye kaynak sağlamak için düzenlenen organizasyon, sanatçıların yaptığı seslendirme ve canlandırmalarla renklendi. 
Eşit Fırsat Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, Nilüfer Belediyesi’nin Özlüce’de tahsis ettiği arsaya görme engelliler anaokulu inşa edeceklerini belirterek, "Bir gönüllü hareketi olarak ortaya çıkan projeye kaynak arıyoruz. Görme engelli çocuklarımız için bir anasınıfı açmakta kullanılacak bir sesli masal CD’si hazırlamaya karar verdik. Başarılı sonuçlar elde ettiğimiz bu CD ile ilk hedefimiz görme engelliler anasınıfını tefriş etmek. Ancak bu proje esnasında Türkiye’de engelliler için sağlanan özel eğitim fırsatlarının çok yetersiz olduğunu gördük. Sadece görme engelli çocuklarımız için değil, eşit fırsatlara sahip olmayan bütün çocukların yararlanması için Eşit Fırsat Derneği’ni kurduk. Projemize birçok ünlü isim destek oldu. Şimdi ikinci masal CD'mizi hazırladık" dedi. 
'Tavşan Görenkulak'ın, kitapları çok seven, ancak onları sadece duyduğu seslerle görebilen sevimli bir tavşan projesi olduğunu anlatan Özenen, "Bu tariften de anlaşıldığı gibi, Tavşan Görenkulak, görme engelli çocuklarımızın kendilerini özdeşleştirebilecekleri bir kahraman. Sosyolog-yazar Gökhan Tok bizim için harika bir macera yazdı. Bu ikinci CD'mizde yer alan sanatçılar masaldaki karakterleri canlandırmakla kalmıyor, masalımızı renklendiren şarkılarımıza da renk katıyorlar" diye konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeye destek veren sanatçılara plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.