Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da iki kişinin öldüğü yolda eylem

Orhangazi’de göl yolu üzerinde meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası günün sabahın gözyaşı ve öfkeyle yankılandı. Hayatını kaybeden işçiler için fabrikadaki mesai arkadaşları da kaza yapılan yolda basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da iki kişinin öldüğü yolda eylem

Orhangazi’deki trafik kazasında hayatını kaybeden Güray Ertan ve Okan Aksu toprağa verildi. Okan Aksu için Orhangazi Gazi Orhanbey Camii’nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Okan’ın son yolculuğuna uğurlandığı cenaze törenine AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar ve siyasi partilerin temsilcilerinin de yer aldığı yüzlerce kişi katıldı. Okan Aksu, cenaze töreni sonrasında Orhangazi mezarlığında toprağa verildi. Aynı kazada yaşamını yitiren Güray Ertan da içinde aynı saatte Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Beldesi’nde cenaze namazı kılındı. Güray Ertan sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Ertan, Yeniköy mezarlığında toprağa verildi.

 

MESAİ ARKADAŞLARI KAZA YERİNDEYDİ

Orhangazi’de uzun süredir altyapı çalışmaları nedeniyle asfaltlanmayan yolda meydana gelen trafik kazası, arkasında tartışmalar bıraktı. Güray Ertan ve Okan Aksu’nun mesai arkadaşları trafik kazasından yolu asfaltlamayan Orhangazi Belediyesi’ni sorumlu tuttu. Ertan ve Aksu son yolculuğuna uğurlandığı saatte iş arkadaşları da mesailerini tamamlamıştı. İş sonrasında servis araçları kaza yerinde durdu. Otobüslerden inen yaklaşık 100 kişilik grup yol kenarında basın açıklaması yaptı.

Fabrika çalışanları adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Bursa Şube Yöneticilerinden Faruk Söyler, yolların iki tarafının da kazılıp gelişi güzel kapatıldığı ifade ederek, “Yollarda can güvenliğimizi hiçe sayıp trafiğin yoğun akan bölgesinde yetkili merci olan Belediyemiz bu olayı görmezden gelip kaza ve can kayıplarını görmüyor mu? Neden bir önlem almıyor? Neden burayı asfaltlamıyor? Daha kaç kişinin ocağı sönecek? Kaç kişinin canı yanacak? Kaç tane anne baba eş ve çocuk geride kalacak” dedi.

Üzüntülerinin büyük olduğunu söyleyen Söyler, “Canımız yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Bugün bizim arkadaşlarımız, yarın bir başkası. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizim burada toplanmamız eylem değil, boykot değil, bizler yaşıyoruz ama yaşamayanlar burada değil, yaşamayanların yerine sesleniyoruz, onların yerine haykırıyoruz. Yeter artık’ diye konuştu.

Arkadaşlarının kaza yaptığı aracın motosiklet olduğunu hatırlatan Faruk Söyler, şöyle devam etti:

“Lütfen motosiklet sürücüleri gerekli güvenlik ekipmanlarınızı kullanın, büyük taşıtlarımıza sesleniyoruz, lütfen motosiklet sürücülerine saygılı olunuz. Onları görelim, onlara yol hakkı veriniz. Yollar ölüm tuzağı değil bu sesimize kulak verin. Başka canlar yanmasın. Yolumuzu acilen yapın.”

Fabrika çalışanları daha sonra otobüslere binerek olay yerinden ayrıldılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.