Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haber’de Türkoğlu ile enine boyuna…

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 00:00

Selçuk Türkoğlu, pandemi süceci içerisinde gecikmeli de olsa 16 Ağustos’ta gerçekleştirilen İYİ Parti Bursa İl Kongresi’nde il başkanı seçilerek görevi devralan bir isim.

Görev süresinin başladığı günden beri hem bizim hem de Bursa medyasının yakından takip ettiği bir sima oldu.

Türkoğlu’na siyasetten de baktığımızda muhalefet kanadında iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz.

Önceki gün Türkoğlu ve ekibi Bursa Haber Medya’nın konuğu oldu. Öncelikle Cansu Sarsılmaz Dağaltı’nın hazırlayıp sunduğu Günaydın Bursa programına stüdyo konuğu oldu, ardından da hem Bursa’nın hem de Ankara’nın gündemini bizlerle paylaştı.

Programda haliyle öncelikle hal hatır sorulur. Türkoğlu sözlerine başlamadan önce ‘Türkiye İYİ olursa biz de İYİ oluyoruz’ diyerek başladı.

Bunun dışında bir başka dikkat çeken ayrıntı ise ‘Millet bizi çağırıyor’ sloganını kullanmaları ve bu slogana göre çalışmalarına ağırlık vermiş olmaları…

Bursa Haber TV’nin canlı yayın konuğu olan Selçuk Türkoğlu programda İYİ Parti’nin Bursa’daki çalışmalarını anlatırken, Bursa’ya ve Bursalılar’a hizmet etme heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Başkan, ülkenin her alanında başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere tüm kadrolarla sahada olduklarını ve bunun neticesinde önemli çalışmalar yaptıklarını aynı zamanda iyi bir muhalefet görevi sürdürerek milletin sesi olduklarından bahsetti.

Türkoğlu ‘Millet bizi çağırıyor’a da açıklık getirerek şu sözleri söyledi:

“Vatandaşın partilerine büyük bir ilgi gösterdiğine” dikkat çeken Türkoğlu,” bu hususta biz de vatandaşın bu ilgisine ve taleplerine cevap vereceğiz” dedi.

Son dönemde ‘Millet bizi çağırıyor’ sloganının ortaya çıkma sebebine değinen Türkoğlu, Milletin

kendilerinden beklentilerinin fazla olduğunu söyledi. Bu amaçla kullandığımız slogan bizim halkla iç içe olduğumuzu ve halkın bu yönde talebi olduğunu dile getirdi.

 “Bu zorlu süreçte vatandaşın yanında olmak zorundayız” diyen Türkoğlu, “Bunu içinde normalleşmeye ihtiyacımız var. Kutuplaşmanın yerine konuşmaya, israfın yerine tasarrufa ve en önemlisi adalete ihtiyacımız var. Biz her zaman yanlışın karşısında olacağız. Türkiye’nin her alanda daha iyi olması için çalışmalarımız durmadan devam edecek” dedi.

Hem yerelde hem de genelde yapıcı bir muhalefet anlayışını oturtmaya çalıştıklarını belirten başkan Türkoğlu, 16 Ağustos’ta görevi devraldığından beri pandemiye rağmen sahaya indiklerinde Bursalıların demokrasiyi muhalefeti ve çok sesliliği özlediklerini vurguladı.

Yanlışın her zaman karşısındayız diyen başkan, “şimdilik muhalefet partisiyiz. Partimizin misyonu ve vizyonu ile verilen görevi ve yetkiyi Bursalılar adına layıkıyla yerine getirme zorunluluğumuz vardır “ dedi.

Daha önce Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Başkanlığını yapan Türkoğlu, olayları, gelişmeleri ve gündemi iyi analiz eden yapıcı üslubunun yanında iyi bir tecrübeye de sahip olduğunun altını çizmek gerekir.

Hem programdaki açıklamalarında hem de bizim arkadaşlarla sorduğumuz sorulara yerinde  bilgi ve belgeye dayalı açıklamalar yaptığını gözlemledik.

Sadece Bursa yerelinde mevcut konulara değil, Türkiye gündemine de hakim olan başkan Türkoğlu,  görevine aralıksız devam ederken ,dersine de çalışmış durumda…

Öte yandan;

 “Milletin derdine derman olayı elbette oturarak yapamayız” diyen Selçuk Türkoğlu, “Salgına rağmen sahaya inmeye çalışıyoruz. Sokağa inip esnafı vatandaşı dinliyoruz. Sorunları, eksiklikleri her platformda dile getirme gayreti içindeyiz” dedi.

Bu çalışmalarına örnek olarak Genel Başkan Meral Akşenir’in  grup toplantılarındaki konuşmalarının bir bölümünü toplumun farklı kesiminden vatandaşa bırakmasına bağladı.

Türkoğlu, “vatandaş sorununu daha rahat ifade ediyor. Bu uygulamanın bir ilk olması hasebiyle sunduğumuz çözümler vatandaş nezdinde daha iyi gerçekçi ve tutarlı oluyor. Bütün teşkilat olarak milletimizin bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Gece gündüz hem vatandaşı dinliyoruz hem de içerde olası bir seçime en hazırlıklı parti olmak için çalışıyoruz” dedi.

Görüldüğü gibi İYİ Parti Bursa’da başkan Türkoğlu ve ekibi hem saha çalışmalarını sürdürüyor hem de vatandaşı çalışmalarından haberdar etmek için de gerek sahada gerekse medya aracılığıyla bunu duyurmaya çalışıyor.

Biz de Bursa Haber Medya olarak başkan Selçuk Türkoğlu ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Maske Mesafe ve Hijyenle Sağlıkla Kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.