Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÜZMEDE FEDERASYONA BÜYÜK TEPKİ

Hafta sonu İstanbul Cemal Kamacı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen, 11-12 yaş bölge müsabakaları 836 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. İlk gün yarışma 15 saat sürünce sporcu velileri çileden çıktı, sorumluları mesaj yağmuruna tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YÜZMEDE FEDERASYONA BÜYÜK TEPKİ

HABER: İKBAL TURAN

11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Bölge Müsabakaları, İstanbul’da Cemal Kamacı Yüzme Havuzu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Bölge müsabakalarına Bursa, Tekirdağ, Çorlu, Sakarya, Çanakkale ve İstanbul’dan 87 kulübün 836 sporcusu katıldı. Bölge finalleri için Türkiye Yüzme Federasyonu’nun salon açısından yetersiz bir lokasyon seçmesi, hem antrenörlerin hem de sporcu velilerinin tepkisine neden oldu.

Yoğun katılımlı bir organizasyonun, böylesine yetersiz bir havuzda düzenlenmesine tepki gösteren veliler, yorumlarıyla Türkiye Yüzme Federasyonu’nun sosyal medya hesabını, adeta eleştiri yağmuruna tuttu.  

MÜSABAKALAR EZİYETE DÖNÜŞTÜ!

Marmara Bölgesi’nden katılan 437’si erkek, 399’u kız olmak üzere, toplam 836 sporcunun, baraj geçme mücadelesi eziyete dönüştü. Hafta sonu sadece 2 güne sığdırılan organizasyonda, 11-12 yaşındaki yüzücüler yarışmanın ilk günü, sabah saat 7 de geldikleri havuzdan akşam saat 22.30 da ayrılmak zorunda kaldı. Bu durum herkesi çileden çıkardı. 400 metre serbest stil müsabakalarının aynı gün akşam seansında yapılması, yarışların 15 saat sürmesine neden oldu.  836 sporcu 2 bine yakın velinin, 15 saat boyunca tek tribünlü, kafeteryası olmayan bir tesise mecbur bırakılması ise “akıl dışı bir tavır” olarak yorumlandı.

YERLERDE YARIŞI BEKLEDİLER!

Tek tribünlü tesisin yetersizliği nedeniyle,  çocuklar yerlerde adeta, üst üste yarış saatini bekledi. Anne ve babalar ise getirdikleri sandalyeler üzerinde, perişan halde zaman geçirmek zorunda kaldı. Hedefleri ve hayalleri olan çocukların emeklerinin, böylesine organizasyonlarla baltalanmaya çalışılması hayret verici olarak nitelendirildi.

Tüm gün süren yarışlar nedeniyle, sıralarını bekleyen minikler uykuya yenik düşerken, veliler de aynı durumu yaşadı. Objektiflere ise, yürek burkan görüntülerle yansıdılar.

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Hem çocukları hem de kendileri perişan olan aileler, “Kafeteryası yok, otomat çalışmıyor.  Böyle yetersiz bir tesiste organizasyon düzenleyen Türkiye Yüzme Federasyonu’nun amacı nedir? Bu çocukların emeklerine hiç mi saygıları yok” diyerek tepki gösterdi.

Hoş olmayan görüntülerin yaşanmasına neden olan Türkiye Yüzme Federasyonu temsilcilerinden, velilerin ve minik sporcuların bir de isteği var: “En azından emeklerimize saygı duyulsun. 11-12 Aralık’ta Samsun’da düzenlenecek olan organizasyon düşünülerek yapılsın. Ne sporcularımız, ne de biz zor durumlarda kalmayalım.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.