Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Yıldırım için diriliş dönemi başlıyor'

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Bosna Sancak Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2014 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Yıldırım için diriliş dönemi başlıyor'

Mollaarap Mahallesi’nde Bursa Bosna Sancak Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali’ye AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediyesi’nin önceki dönem başkanlarından Cüneyt Karlık, Belediye Meclis adayları Ahmet Şener, A. Necati Demir, Kadir Batmaz ve Ayhan Özbek ile teşkilat mensupları eşlik etti. Dernek Başkanı Hayrettin Altınbaşak, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mollaarap Mahallesi Muhtarı Mustafa Onaran, dernek üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini de AK Partililerin ziyaretinde bir araya geldi.

 

“HER MAHALLEYE HİZMET GİDECEK”

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı yaptığı konuşmada seçimlerin önemli olduğunu belirtti. Hüdayi Yazıcı, “Asrın seçimleri olarak kabul edilen ve bir çok ülke tarafından merakla beklenen yerel seçimlere az bir süre kaldı. Bütün dünya bu seçimleri bekliyor. 30 Mart akşamı sandıklar açıldığınıda Bosna-Hersek’te, Kosova da, Balkanlarda,Kafkaslarve Orta Asya’da yani Dünyanın her bölgesindeki ezilen halkların beklediği bir seçim. Bugüne kadar yapılan genel de ve yerelde hizmetler ortada. Nefesimizin son dakikasına kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yıldırım büyük bir ilçe bir çok ilden büyük ve nüfusu 700 bine dayanan bir ilçe. 69 Mahallemiz var. Her mahalleye hizmet edeceğiz. Mutlaka Yıldırımın her köşesine hizmeti getireceğiz. Hizmetler Belediyemizin gücü çerçevesinde yapılacaktır” dedi.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Edebali ise Yıldırım’ın manevi değerlerle zengin bir ilçe olduğunu belirterek Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık eden bir ilçeye hizmet etmeye aday olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Edebali, “Bizim önceliklerimiz var. Bunlardan birisi gençlerimiz ve kadınlarımız. Yıldırım genç nüfusa sahip. Dezavantajlı gruplara çok önemli projeler geliştireceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmasına Yıldırım’da her bölgede uygulamaya geçireceğiz. Yıldırım için çalışmalarımız hazırlıklarımız devam ediyor. Bütün konulara eğileceğiz. Mahallelerimizi sokaklarımızı ekiplerimizle dolaşarak eksikleri tespit ediyoruz” dedi.

Yıldırım’ın önemli bir mozaik oluşturduğunu açıklayan İsmail Hakkı Edebali, dernek üyelerine şöyle seslendi:

“Sizler Bursa’ya Yıldırım’a gelip, burayı vatan olarak kabul ettiniz. Balkanların birçok bölgesinden Kafkaslardan ve Anadolu’nun değişik yörelerinden gelen insanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Bu çok önemli bir avantaj aslında. Bu anlamda Yıldırım’a hizmet etmek çok önemli. Bundan sonra sizlerin teveccühü olursa göreve geldiğimde geçmişten bugüne gelen ve çok önemsediğimiz değerlerimizi tarihsel mirasımızı ortaya çıkaracağız. Bizim örnek alınan kültürümüz var. Komşuluk ilişkilerimiz var. Yapacağımız çalışmalarda bütün bu değerlere önem vereceğiz. Yapacağımız her çalışmada sizinle birlikte yürüyeceğiz. Referansımız Yıldırım insanı olacaktır.”

 

“YENİDEN İMAR GEREKİYOR”

Yıldırım’ın yeniden inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapan Edebali, şunları ekledi:

“Yıldırım’ın her yerine kentsel dönüşüm lazım. Mahalle kültürümüzü, geçmişimizle bütünleştirdiğimiz modern bakışımızı ortaya koymamız gerekiyor. Yıldırım’ın bu potansiyeli var. Bütün Yıldırım ve bütün Bursa için planlama gerek. Yıldırım için bu dönem diriliş dönemi olacaktır. Bütün değerlerimizi, başta toprağımızı ve havamızı olmak üzere koruyarak bir planlama yapacağız. İstihdam olanaklarını geliştireceğiz. Her bireyimiz Yıldırım’da yaşadığı için mutlu olacak. Yerel kalkınmayı gerçekleştirmeliyiz. Bunun için önce inanmalıyız. Toplumun yani sizlerin bu yeni vizyona inanması gerekiyor. Her mahallenin ayrı bir kimliği olacak. Mollaarap’ın bir kimliği olacak. Değerlerini ortaya çıkaracağız. Amacımız vatandaşı mağdur etmeden ve rızasını alarak uygulamayageçmek. Mollaarap için yapacağımız modeli sizlere anlatacağız. Geleceğe nasıl yansıyacak, hedefler ne olacak, değerleri nasıl oryaya çıkacak, nereden nereye gideceğiz, bütün boyutlarıyla anlatacağız. Geleceğe medeniyet çizgilerimizle donattığımız bir miras bırakmamız gerekli.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.