Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuz: ‘Mesleki sorunların çözümü için adayız’

Bursa Haber’i ziyaret eden Bursa Barosu Başkan Adayı Şerafettin Yavuz, 109 yıllık Bursa Barosu’nun ortak değer ve geleneklerini korumak istediklerini söyleyerek, baroyu her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutmak istediklerini belirtti. Yavuz, öncelikli hedeflerinin mesleğin ve avukatın sorunlarına çözüm aramak olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yavuz: ‘Mesleki sorunların çözümü için adayız’

Özgür EKİNCİ

19 Ekim’de gerçekleştirilecek Bursa Barosu başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Şerafettin Yavuz ve yönetim kurulu aday üyeleri Işıl Ereğli ile İlknur Dinçyılmaz, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Seçim öncesi temasları kapsamında Bursa Haber’in konuğu olan Başkan Adayı Yavuz, hedeflerini Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve basın mensuplarına anlattı. Baroda son yıllarda sorunların yaşandığını ifade eden Yavuz şunları söyledi: “2016’da adaylığım oldu. O dönem çok az farkla kaybetmiştik. Ancak mevcut yönetimle birlikte Baro’da sıkıntılar oluşmaya başladı. Gerek kurumun temsilinde, gerekse imajda ciddi bir yıpranmanın olduğunu görüyoruz. Biz de yeni ve genç bir ekiple yola çıktık. Bir yandan 109 yıllık Bursa Barosu’nun ortak değer ve geleneklerini korurken diğer yandan baroyu her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutmak istiyoruz. Öncelikli olarak mesleğin ve avukatın sorunlarına çözüm aramak, baronun asli görevi olması gerekir.”

‘SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GÖREVE TALİBİZ’

Yargıya olan toplumsal güvenin istenen seviyeye henüz ulaşmadığını kaydeden Yavuz, avukatlık mesleğinin de bu durumdan payını aldığını söyledi. Çözülmeyen ve çözülemeyen sorunların her geçen gün arttığını ve yapısal hale büründüğünü vurgulayan Şerafettin Yavuz, “Barolar sorunlar ile ilgili tespitlerde bulunan, yakınan kurumlar haline gelmiş.  Avukatların önündeki sorunları dayanışma içerisinde çözeceğiz Bu çerçevede biz göreve hazırız. Meslekte yabancılaşmanın önüne geçme, sorunların çözümünde temel güç kaynağımız mesleki dayanışma duygusuna sahip meslektaşlarımız ve baromuzdur. Bu çerçevede bütün meslektaşlarımızı kucaklayan, güçlü ve nitelikli baro için değişim zamanının geldiğine inanıyor, istisnasız bütün meslektaşlarımızın oyuna talip olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

‘AF KONUŞULDUĞU İÇİN GEREĞİ YAPILMALI’

Gündemdeki sıcaklığını koruyan af teklifi ile ilgili de konuşan Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Hukuk devletlerinde af olmamalı. Adil ve kaliteli bir yargılama sistemini kuracaksınız. Sanık hakkında adil bir karar verildikten sonra infaz gerçekleştirilir. Olması gereken budur. İkide bir af defterini açarsanız hem yargı sistemine olan güven ortadan kalkar hem de vicdanlarda yaralar açar. Onun için dediğim gibi adil yargılamadan sonra af mevzuları gündeme gelmemesi lazım. Ancak bu kadar gündeme geldikten sonra da gereği yapılmalı. Çünkü af konuşulduktan sonra toplum büyük bir beklenti içine girdi. Bu beklenti de zamanla baskı haline geliyor. O saatten sonra affı geri çekemezsiniz. Yani şuan af konuşuluyor, bundan sonra gereği yapılmalı.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.