Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Ödünç: "Türkiye Çevre Ajansı Kurulacak"

Yoğun meclis çalışmalarının ardından Bursa Haber’e konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, bu hafta tekrar başlayacak görüşmelerde Türkiye’nin geleceği için önemli olacak Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulması için çalışacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vekil Ödünç: "Türkiye Çevre Ajansı Kurulacak"

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi, Türkiye- Zambiya Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Sözlerine bütçe görüşmeleriyle başlayan Vekil Ödünç, 12 günlük bir bütçe görüşmesi yaptıklarını söyleyerek, Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için büyük çaba içinde olduklarını dile getirdi.

ÇALIŞMLAR DEVAM EDECEK

Meclis’te bu hafta yine yoğun çalışmalar içinde olacaklarını belirten Ödünç şunları söyledi: “Bu hafta Afganistan ve Libya tezkereleri ve Filistin Azerbaycan uluslararası anlaşmalarının görüşmeleri olacak. Başka önemli konu olan Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulmasına ilişkin çalışmalar olacak. Kurulacak ajansla birlikte çevrenin daha iyi korunması yapılacak hizmetlerin çevreye etkisi azaltılmış olacak” dedi.

ÇEVRE AJANSI

Ajanla ilgili Meclis’te ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ üzerinde çalışacaklarını ifade eden Atilla Ödünç, şunları söyledi: “Çevre kirliliğini önlemek ve yeşil alanların korunmasına, iyileştirilmesine ve geliştirilmesine katkı sağlamak, döngüsel ekonomi ve sıfır atık yaklaşımı doğrultusunda kaynak verimliliğini artırmak ile ulusal ölçekte depozito yönetim sistemi kurulmasına, işletilmesine, izlenmesine ve denetimine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Türkiye Çevre Ajansı kurulacak.”

SALGIN ÇALIŞMALARI

Salgına karşı Bursa’da yapılan çalışmalara da değinen Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Alinur Aktaş başkanlığında, vatandaşların sağlığı, konforu için büyük bir gayretle çalıştığını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Ödünç, belediyenin pandemiyle mücadele çalışmalarında AK Belediyeciliğe yakışır şekilde mücadelesini sürdürdüğünü, yapılan kaliteli hizmetlerin takdir topladığını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.