Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaloğlu, koruyucu ailelerle bir araya geldi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, 'Aile Haftası' dolayısıyla Koruyucu aileler ve çocuklarıyla kahvaltıda biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2014 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2014 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaloğlu, koruyucu ailelerle bir araya geldi
Koruyucu ailelerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Vali Karaloğlu, samimi ve duygusal anlara sahne olan etkinlikte, bir çocuğun sorumluluğunu almakta çekinen insanlar için mevcut koruyucu ailelerin çevrelerinde 'rol model' teşkil etmelerini, etraflarında koruyucu aileliği anlatarak kafalarındaki soru işaretlerini gidermelerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Karaloğlu, "Çocuklar riyakar olmazlar, mutlu olup olmadıklarını yüzlerinden anlarsınız. Bugün buradaki çocukların yüzlerinde aile sıcaklığının ve şefkatinin vermiş olduğu mutluluğu görüyorum" dedi.
Koruyucu ailelere seslenen Karaoğlu, "Aile sıcaklığı ve şefkatiyle çocuklarımızı kucaklamanızı çok önemsiyoruz. Çünkü biz devlet olarak yurtlarımızda, sevgi evlerimizde hangi konforu, hangi şartları oluşturursak oluşturalım, yavrularımıza bir aile sıcaklığı, aile ortamında oluşturacağı bir aidiyeti veremiyoruz. Bu sistemden kaynaklı bir problem ve bunu çözebilmek için Türkiye genelinde 'Gönül Elçiliği ve Koruyucu Ailelik’ diye bir kampanya başlatıldı. Bursa bu kampanyayı en iyi yürüten illerden bir tanesi, şu anda 124 çocuğumuz, siz değerli ailelerin yanında yaşamlarını sürdürüyorlar" diye konuştu.






SOMADA 423 YETİM ÇOCUK

Yakın zamanda gerçekleşen Soma maden kazasına da değinen Vali Karaloğlu, "Soma’da yaşadığımız maden kazasında 423 yavrumuz yetim kaldı. Yaşadığımız hayatın içinde bunlar var. Kazalar, ölümler, ayrılıklar olacak. O yüzden yetimine sahip çıkma bilincini taşıyan bir toplum oluşturmalıyız. Bunu sizler gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyor, Miraç Kandilinizi kutluyorum" diyerek sözlerine son verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.