Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun: Türkiye’ye değer katmak için yola çıktık

Bursa Haber’e konuşan KARADENİZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzun, yeni bir dernek olmalarına rağmen hızla büyüdüklerini ifade ederek, “Seçimden son ülkeye katma değer anlamında daha fazla katkı koymak için çalışmalarımız hızlanacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzun: Türkiye’ye değer katmak için yola çıktık

Özgür EKİNCİ

Karadeniz Asıllı Sanayici ve İşadamları Derneği (KARADENİZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzun ve Yönetim Kurulu üyeleri Ali Faruk Çolak ve Hızır Çetinkaya, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazete yönetimi ve yazarlarının hazır bulunduğu görüşmede derneği kuruma amaçlarından bahseden Başkan Uzun şunları söyledi: “Karadeniz coğrafi olarak dağlık bir bölge. Orada yaşayan insanlar mesafe olarak bir birbirinden uzak olduğu için bir birlik ve beraberlik oluşamıyor. Karadeniz’den Bursa’ya göç eden Karadenizlilerde aynı durumu yaşıyor. Birbirlerinden kopuk yaşıyor. Bizde bu durumdan dolayı, bölge insanı arasında birlik ve beraberliği oluşturmak sorunlarını çözmek için bir SİAD kurmaya karar verdik.  KARADENİZSİAD’ın kuruluş amacı bu. Yeni bir kuruluşuz. 45 tane üyemiz var. Ancak bize karşı inanılmaz bir ilgi var. Üye seçerken titiz davranıyoruz. Çünkü yeni üyenin derneğin birlik ve beraberlik politikasına dikkat etmesi ve bu konuda hassas olması bizim için en önemli kriter. Öte yandan kısa zamanda birkaç organizasyon yaptık. Özellikle Zeytin Dalı Hareketı’na katılan askerlerimiz için ramazan ayında sınırda bir iftar programı düzenledik. Vatanın birliği beraberliği bizim dernek faaliyetlerimizin ana omurgası. İnanıyoruz ki yapacağımız çalışmalarla hem bölgeye hem de ülkeye değer katacağız. Karadeniz’e ekonomi zirvesi düzenleme amacımız ve çalışmamız var. Böyle bir zirve yapıldığı takdirde hem bölgenin potansiyeli ortaya çıkacak hem de bölgeye ilgiyi çekmiş olacağız. Bu konuda Ankara’da gerekli yerlerle görüşmelerimiz sürüyor. 

‘KÖPRÜ OLMAK AMACINDAYIZ’

Daha çok ticaretle uğraştığı bilinen Karadenizli iş adamlarının sanayici yönünü de ortaya çıkarmak istediklerini söyleyen KARADENİZSİAD Kurucu Başkanı Süleyman Uzun, derneğin amaç ve hedeflerini anlattı. Derneğin, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsadığını belirten Uzun, “Bursa’da ikamet eden ve bu 18 ilimizle nüfus bağı olan sanayici ve işadamlarının üyeliklerini kapsayan bir dernek yapılanmasıyız. Karadenizli iş adamlarının çoğunlukta ticaretle uğraştığı bilinir ama aslında aramızda sanayici olanlar da var. Bu dağınık ve irtibatsız yapıyı, birlik olup kırmak istiyoruz. Bu sorunu önce Bursa’da çözeceğiz. Karadeniz ve Bursa arasında köprü olmak amacındayız” dedi.

‘BURSA’YI KALKINDIRACAĞIZ’

Karadeniz bölgesinin ticari boyutunu inceleyip, var olanı artırmaklar beraber, yeni değerler katmaya odaklanacaklarını belirten Süleyman Uzun, “Ticari kuruluş olarak faaliyet yapacak olup, Bursa’ya katkıda bulunacak, Bursa’yı kalkındıracağız. Projelerimizde önceliğimi Bursa’nın kazanımı olacak” şeklinde konuştu. Uzun, KARADENİZSİAD’ın illerin kültür dernekleri ile karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.