Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzatmalardayız

‘Bursa’da tek kale maç bitecek’ diyerek Bursa siyasetine ağırlığını koyan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, bugün gelinen noktayı yine bir futbol deyimiyle yorumladı: Bursa’da maç bitti, uzatmalar oynanıyor!

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzatmalardayız

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu Bursa Haber Gazetesi’ne gündeme ve partinin çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Eski sendika başkanı olan Türkoğlu, ‘Biz geçmişte uzun yıllar Bursa’da, çok çalışanlara hak aradık, sendikacılık yaptık. Yaptığımız iş ile Bursa adına, kent adına, insanlarımız, milletimiz adına onların haklarını aradık onların sözcüsü olmaya çalıştık. Biz aslında bu görevimizi yerine getirdik. Farklı bir iş yapmıyorduk. Önceden de haramzadeleri kovalıyorduk şimdi de kovalıyoruz’ dedi. Zafer plaza ile ilgili iddiaları değerlendiren Türkoğlu , ‘İktidarın hem yerelde hem genelde şöyle bir özelliği var, kamu sorumluluğu taşımıyorlar yani şeffaf davranmıyorlar. Şimdiye kadar sorulan soruların yüzde 90’ına verilen cevap ‘bunlar ticari sırdır’. Biz diyoruz ki orada Büyükşehir Belediyesi’nin malum firmayla alakalı bir protokol ve hisseler var. Bu hisseler Büyükşehir Belediyesi’nin hissesinin büyük bir kısmını devredildiği söz konusu… Bu bina yıkıldı ama yıkıldığından daha fazlasının verildiği duyumları var. Bununla ilgili cevap bekliyoruz. Yüzde kaç hisse devredildi? Zafer Plaza da hisse kaldı mı? Bursa kamuoyu bunları merak ediyor, bizde ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ PARTİLERİN VELİNİMETİ SEÇMENDİR’

Başkan Türkoğlu yaptıkları çalışmalara ilişkin , ‘Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener aşağı yukarı haftada 2 ya da 3 gün ilçe ilçe esnaf esnaf geziyor. Bursa’nın da 8 ilçesine geldi aralıklarla. Vatandaşı dinliyor. Sıkıntıları meclis kurulunda gündeme getiriyor. Sorunu birebir vatandaşın ayağına giderek çözüyor. Siyasi partilerin velinimeti seçmendir, vatandaştır. Biz onlara hizmet iddiasında değil miyiz? Dinleyeceksiniz, şikayetlerini alacaksınız ve bunların çözümü için gayret göstereceksiniz. Bizde bunu yapıyoruz. Dedikoduyla iddiayla uğraşmadan gerçek gündem gerçek sorun neyse onun üzerinden bir çözüme yönelik çalışıyoruz. Yanlış gördüğümüze yanlış diyoruz’ dedi.

‘ALANDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ’

Türkoğlu, ‘2 yılımızı yönetim olarak doldurmaya başladık. 23 ayda neler yaptık diye çıkardık. 257 basın açıklaması yapmışız. Bunların çoğu sokakta, tarlada, dağda, metro ve Büyükşehir’in önünde… Alanda olmaya gayret ediyoruz. Başka argümanımız yok. Bunların haricinde tamamlamak üzere olduğumuz 1 gecede 1 ilçe 17 gecede 17 ilçe 712 köy projemiz var. Biz şuana kadar Karacabey, Mudanya, Kemalpaşa, Gemlik, Orhangazi, Kestel, Osmangazi, Yıldırım, İnegöl’ü ve Yenişehir’i tamamladık. İznik ve dağ ilçelerimiz kaldı. Buranın bütün köylerine gittik. Hemşerilerimizi dinledik. Çözüm önerilerimiz anlattık. Çoğu köylü bize seçim mi var diye sordu. Çünkü vatandaş şöyle görmüş, siyasetçi seçimden seçime gelir ve bir daha göremez siniz… Siyasetin yalnızca bir hizmet aracı olduğunu hakim kılmak adına biz böyle çalışıyoruz. Kadın politikaları başkanlığımız bütün ilçelerde yoğun kışa kadar kendimize hedeflediğimiz, 50 bin haneye girecek.  Mahalleler, gezilecek yerler, ekipler belirlendi. Şu ana kadar da 9 bin üzerinde haneye girildi. Yani ev hanımlarını ziyaret ediyoruz. Birebir onları dinliyoruz. Genel başkanımızı çok fazla beğeniyorlar. Üye olmak istiyorlar ve bir buçuk ay içerisinde  500’ün üzerinde ev hanımı partili üyemiz oldu. Gençlik Politikaları Başkanlığımız Görükle üzerinde çalışıyor. Şunu demek istiyorum. Toplumun bütün kesimleriyle biz birebir onlarla buluşmaya milletimize dokunmaya ve sorunlarını anlamaya bizim de çözüm önerilerimizi iletmek için çalışıyoruz ’ifadelerini kullandı.

EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulunan Türkoğlu, ‘Tablo çok kötü. İleriye dair bir umut kalmadı. Ekonomi, sosyal hayat, siyasi hayat , dış politika kötü. İyiyi gösteren hiçbir veri yok. Pazar, market, akaryakıt, ulaşım sıkıntılı. Aynı düzeyde bir gelir artışı yok. Bu kadar sorgular yumağında bunun çözümünü herhalde bir sihirli değnek gelip halletmeyecek. Bu milletin azim ve kararı kurtaracak. İyi Parti olarak insanımıza şunu vaad ediyoruz. Biz merkezin partisiyiz. Toplumun bütün kesimleri ülkemizde Şırnak’tan Edirne’ye Muğla’dan Rize’ye kadar bütün coğrafyanın her köşesinden insanlarımız kendisini burada rahatlıkla ifade edebilir. Çünkü biz siyaseti demokrasiye milletimize hizmet olarak görüyoruz. Bundan sonrada böyle yapmaya devam edeceğiz. 20 yıldır iktidar var. Tek adam sistemi ile milleti yokluğa yoksulluğa, işsizliğe alıştırdılar… Bunu görmek için vatandaşla bir araya gelmek lazım. Enflasyon, faiz ve dövize ne oldu? Neden bu hale geldik. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne bakmaz…Tek kale maç bitti. AK Parti artık uzatmaları oynuyor. Bir an önce hem Bursalılar hem milletimiz erken seçim bekliyoruz.  Çünkü demokrasilerde sistem krize girerse bunun bir tane anahtarı var seçim. Memlekette kriz var. Bunun bir bedeli olmayacak mı’ dedi.

YÜZDE 25- 27 BANDINDAYIZ

Anket çalışmalarına ilişkin Türkoğlu, ‘Biz hususen anket yaptırmıyoruz ancak genel merkezimizin ciddi firmaların yapmış oldukları anketlerle alakalı aboneliklerimiz var. Oradan bize bilgiler geliyor. Bazen il bazlı anketlerde geliyor. Bizim için birinci bölgede yüzde 23- 24 bandında, ikinci bölgede 18 bandında gösteriliyoruz. Ama benim kanaatim biz muhtemelen yarın seçim olsa 25- 27 bandındayız. Bu haliyle de biz bölgelere göre 3- 2 şeklinde 2 olan milletvekili sayımızı 5 ‘in üzerinde çıkarıyoruz. Burada hedefimiz özellikle ikinci bölgede minimum 3’e çıkmak… Böyle bir tablo bekliyoruz.  Nereye hizmet edeceksek orada olmaya gayret ederiz’ şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.