Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümitsizlik yok ‘Deva’ var!

Deva Partisi İl Başkan yardımcısı İskan Akın, Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Parti çalışmalarına ve ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2022 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ümitsizlik yok ‘Deva’ var!

Bursa’da aktif rol aldıklarını belirten Akın, ‘Bursa’da 16 ilçede teşkilatlanmış durumdayız. Geçen yıl aralık ayında il kongremizin ilkini gerçekleştirdik. Onun dışında çalışmalarımız hala devam ediyor. Üye sayımızda 7 bini aşmış durumdayız. Bizim partimize her kesimden katılım oluyor. Biz diğer partilerden ayrı bir partiyiz. Bizim partimiz merkez partisi. Bütün kesimleri kapsayan bir parti. Deva Partisi aslında bir Türkiye partisi. Ülkemizin 2015 yılından itibaren geriye gidiyoruz. Bende çocuklarımız için,  özgürlük için, adalet için  ve güçlü gelecek için Deva Partisi’ne katıldım’ dedi.

ŞU ANKİ GENÇLİK HAYAL KURAMIYOR

Akın, ‘Partimizin şöyle bir özelliği var… Deva’nın kuruluşundaki amaç siyaseti değiştirmek. Eskilerle değil daha çok gençlerle birlikte bunu başarmak istiyoruz. Teşkilatlanırken ilk katılımcıların yüzde 50’si siyaset yapmamış olmalı şartımız vardı. Kadınlar noktasında da minimum yüzde 35 kontenjan ve yüzde 15’te gençlik kotamız var. Amaç gençleri ve kadınları daha aktif bir şekilde siyasetin ve hayatın içinde görmek. Gençler neden Deva Partisi’nde oy vermeli diye düşündüğümüzde biz sahada gençlerle çok oturup kalkıyoruz. Onların dertlerini sorunlarını dinliyoruz. Şu anki gençlik hayal kuramıyor. Umutsuz, gelecekten ümidini keşmiş durumda. Biz onlara şunları söylüyoruz. Ümitsizlik yok Deva Partisi var’ ifadelerini kullandı.

Deva Partisi’nin 22 tane eylem planı üzerinde çalışma yaptığını ifade eden Akın, ‘Şuana kadar 17 tane eylem planı açıklandı. Bunlardan gençleri en çok ilgilendiren ‘Yarına atılım eylem planı’ var. Bu da genel başkan yardımcımızın hazırladığı bir plan. Gençlerin girişimciliğine eğitimdeki fırsat eşitliğine çözümler üreten eylem planı. Kalkınma seferberliği planı da yine aynı şekilde hazırlanan bir plan. Burada da genç girişimcilere neler sağlanabilir gençlerin önünü nasıl açabiliriz diye çalışmalar yürütülüyor. Gençler gelecek için Deva Partisi diyecekler buna inanıyoruz’dedi.

HALK YOKSULLUKTAN BIKMIŞ DURUMDA

Akın, ‘Biz Bursa’da bütün teşkilat mensupları ile sahaya iniyoruz. Özellikle geri kalmış bölgelerde yoğunlaşıyoruz. Halk ekonomik sıkıntılardan ve yoksulluktan bıkmış durumda. Vatandaş bir an önce iktidardan kurulmak istiyor. Vatandaş diyor ben geçen yıl aldığım maaşla sepetimi dolduruyorsam şimdi yarı yarıya inmiş durumda. Ekonomiyi kim düzeltir diye sorduğunuzda cevap net: Ali Babacan. Deva Partisi olarak yaptığımız bütün çözüm önerilerini açıkladığımız gibi bütün partilere milletvekillerine gönderiyoruz. Bir an önce örnek alınıp uygulansın diye bizim temel amacımız Türkiye’ dedi.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikaya da değinen Akın Şunları söyledi: ‘Bizim açıkladığımız 12 No’lu eylem planı var. Sığınmacı sorunu ve düzensiz göçün önlenmesi adlı bir plan. Bazı partilerden duyuyoruz. Davulla zurnayla göndereceğiz diyorlar. Suriye bugün iç savaş yaşamakta. Bizim tarihimizde darda olanı bırakmak yok. Amaç hizmetse siyasette küslük olmaz.

Çözümü 3 başlıkta çözeceğimizi iddia ediyoruz:

1*Güçlü kurumsal yapıyı oluşturacağız. Göç idaresini güçlendireceğiz.

2*Sınırların güvenliğini sağlayacağız.

3*Gerçekçi geri dönüş… Suriye’de savaş bitmeden gönderemeyiz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.