Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da kar sürprizi

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar sürprizi yaşandı. Kış mevsiminde yağmayan kar bir gecede yağınca pistlerdeki kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Günübirlikçiler ve Uludağ'daki tesis çalışanları kayak ve kar topu keyfini yeniden yaşadılar. Arap turistler de büyük şaşkınlık yaşadılar.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2014 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ'da kar sürprizi

Uludağ'da dün gece hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Dün gece ve bugünkü kar yağışıyla birlikte Uludağ yeniden beyaz gelinliğini giydi. Otelciler sezonu kapatsa da, bazı tesisler halen hizmet veriyor. Günübirlik gelenler ile Arap turistlere bazı işletmeler hizmet veriyor.

Kafe işletmecisi Mesut Dönmez, Uludağ'da otellerin sezonu kapattığını ancak kendilerinin hizmet verdiğini kaydederek, "Kar nisan ayının ortasında sürpriz yaptı. Kış mevsiminde böyle kar olmamıştı. Keyfini bizler çıkarıyoruz" dedi.

 

Uludağ Kayak Kulubü Başkanı Resul Köylü de; "Sezonu kapatmıştık. Kar yağışının şaşkınlığını yaşıyoruz. Kar kalınlığı pistlerde 40 santimetreyi buldu. Hafta sonu tüm Uludağ tutkunlarını bekliyoruz. Şu anda pistlerde kayak yapılabiliyor" diye konuştu.

Öte yandan Uludağ'a gelen Arap turistler ve günübirlikçiler telesiyejler ve kar motorlarına akın ettiler. Arap turistler kar sürprizi karşısında büyük keyif yaşadılar. Uludağ'da çalışanlar ve günübirlikçiler de pistlerde kayak yaptılar. Bazı tatilcilerin kar topu oynaması dikkat çekti. Uludağ'da hava sıcaklığının iki gün daha eksi 4 ile 6 derece arasında değişeceği, salı günü mevsim normallerine ulaşacağı öğrenildi.

Uludağ'daki kar yağışı Bursa'yı da sevindirdi. Barajlardaki doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla göre yarı yarıya azaldığı Bursa'da son yağışın önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.