Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkoğlu’ndan Bursa Haber'e önemli açıklamalar: Birlikte yöneteceğiz

Hepimizin aklı ortak akıldan daha fazla değil diyen Türkoğlu, 6’lı masa dediğimiz durum ülkenin yüzde yüzünü temsil eden bir masa. Birlikte yöneteceğiz. Türkiye kendisini tek adam yönetiminden kurtaracak’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkoğlu’ndan Bursa Haber'e önemli açıklamalar: Birlikte yöneteceğiz

İyi Parti Bursa Milletvekili aday adayı Selçuk Türkoğlu Bursa Haber’e konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Türkoğlu seçim çalışmalarına dair bilgiler paylaştı. İktidara eleştirilerde bulunan Türkoğlu, ‘Ak Parti iktidarının bütün seçimler boyunca Türk milletine söylediği iddiaların hepsini 21 yılda nasıl çöpe dönüştüğünü hep birlikte gördük. Niyetimiz 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerde tek adam yönetimini ülke genelinde bitirmek iddiasındayız. Bu nedenle adayım. Bursa bizim sevdamız’ dedi.

TÜRKİYE BİR ORGANİZE ÇÖKÜŞE DOĞRU GİDİYOR

Hepimizin aklı ortak akıldan daha fazla değil diyen Türkoğlu, 6’lı masa dediğimiz durum ülkenin yüzde yüzünü temsil eden bir masa. Birlikte yöneteceğiz. Tek adam yönetimin getirdiği sonuç çok net. Bizi getirdiği durumda ortada.  Tüm kriterleri ortaya koyun tablo ne diyorsa bakalım. Bugün bundan 20 yıl öncesinde göre daha ucuz daha güvenli bir ülkede mi yaşıyoruz? Bugün adalete daha çok mu güveniyoruz. 2002’de neredeydik şimdi neredeyiz. Hangi kritere bakarsanız bakın ne yazık ki Türkiye bir organize çöküşe doğru gidiyor. Bu seçimde vatandaşlarımız aslında şunu oylayacaklar, kişilere oy vermekten ziyade sistem değişikliğine oy verecekler. Tek adam yönetimine mi oy vereceğim yoksa parlamenter sisteme mi oy vereceğim diyecekler. Milletimiz artık bunun farkında. Bu seçim beklide Türkiye’de demokrasi adına yapacağımız son seçim’ ifadelerini kullandı.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Türkoğlu şöyle devam etti: ‘Bu memlekette çocuklar bile hukukun olmadığın biliyor. O neden 14 Mayıs yeni sistemi seçeceğimiz bir seçim olacak. Bizde bu memleketin evladıyız. Biz de bu ülkede iyi işler olmasını isteriz. Doğru olan işlere evet diyoruz zaten. Aynı dönemde çevre komşumuz ülkelerine bakın bir de bize bakın… Bir şeyleri de yapsınlar… Örneğin deprem… Evet asrın felaketiydi ama aynı zamanda asrın liyakatsizliğini de gördük.48 saatte donarak öldü vatandaşlarımız. .Devlet kalmadı. Kamu da adam kıtlığı var. İrade kullanamayan herkesin daha yukarıya baktığı bildiğiniz bir çadır devlete dönüştük. Bundan kurtulmamız için sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Fertler geçicidir baki olan devlettir. İflas etmiş bir sistemle karşı karşıyayız. Bu memleketin gençleri kendi vatanlarıyla ileriye doğru hayal kuramıyor. Ön görülemeyen bir ülkeyiz. Biz bunu niye hak ediyoruz. Yoksulluklarla mücadele edeceğiz diyenlerin topyekün bizi Ortadoğu bataklığına götürdüğü bir ülkedeyiz. Demokrasi uzlaşmak değil midir farklılıklara saygı duymak değil midir? Ama iktidarın bakış açısı şu: Ancak benimle bir araya gelmelisin… Türkiye gerçekten beklide tarihinin en kötü zamanını yaşıyor. Bir göçmen politikanız yok, ileriye doğru dış politikanız yok, tarım politikanız yok. Neresinden baksanız sıkıntı. 14 Mayıs bu anlamda bir sistem değişikliği adına seçmenlerimiz için bir fırsattır. Türkiye artık kendisini bu tek adam yönetiminden kurtaracak.’

BURSA’NIN SORUNU SAHİPSİZLİK

Bursa’nın kanayan bir yarası olduğunu vurgulayan Türkoğlu, ‘ Bursa Türk ekonomisine kattığı büyük paya rağmen sahipsiz yetim bir şehir.  Temsil kabiliyeti sıfır olan bir şehir. Bursa Ak Parti iktidarını hem yerelde hem genelde en fazla desteklemiş bir şehir olmasına rağmen ülkeden en az yatırım alan öksüz bırakılmış bir şehir. Biz 2017 yılında hızlı trenle Ankara’ya gidecektik… Şimdi ne var ortada hiçbir şey yok. Şimdi Sivas’a hızlı tren gitti… Bursa’ya bir türlü gelemedi. Neden gelmiyor. Çünkü sahipsiz. Biz otobüsle 6 saatte Ankara’ya ulaşmaya çalışıyoruz. Bursa’nın kaderi bu işte. Pek çok marka değerlerimizi yitirdik. Bu iktidarın özelliği şu ancak rant varsa bir işi yapıyordur. Uludağ markası da gidiyor. Bunlara bakınca Bursa’nın sorunu sahipsizlik... Bizim iddiamız şu. Ben 24 saat Bursalının milletvekili olmak istiyorum. Bursa’nın hakları ile ilgili mücadele vermek istiyorum. Yapabileceğime inanıyorum. Her anlamda yok edilen bir şehirle karşı karşıyayız. Bu yanlışa dur demek için çırpınıyoruz. Yarın büyük bir felaket yaşandığında Bursalılar nereye gidecek böyle bir çalışma var mı?’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.