Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye batsın ama hükümet de gitsin diyenler var“

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Adeta sigarasını yakmak için komşusunun evini ateşe veren insanlar gibi ‘Türkiye batarsa batsın ama bu hükümet de bitsin” diyenler var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2014 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2014 03:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Türkiye batsın ama hükümet de gitsin diyenler var“
 Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İznik ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Nasrettin Hoca’nın helva fıkrasını anlatan Arınç, “İznik’te de her şey var ama helva yapan yok” diye konuştu. İznik layık olduğu yerde olmadığını ifade eden Arınç, buranın marka bir kent olması gereğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın her seçime girerken, meydan okuduğunu, ikinci parti olursa siyaseti bırakacağını söylediğini hatırlatan Arınç, “Diğer partilerin başkanlarının başları önde. Cevap bile veremiyorlar. Nasıl, ‘İkinci parti olursam giderim’ desin. Adam üçüncülüğe razı. ‘Yüzde 10 alsam benim için yeter’ diyor. Geçenlerde Devlet Bahçeli’ye ne oldu? Allah söyletti. İnsan saf ve temiz olanca Allah söyletiyor. Bize döndü dedi ki, ‘Başbakan Erdoğan, sen yüzde 51 oy almış adamsın. Yüzde 50’ye düşersen kayıptasın’ dedi. Çok akıllıca bir şey söyledi. Hem saf hem akıllı. Yüzde 50 alacağımıza inanmış. Biz yüzde 38 ile 50 arasındaki farkı görür Allah’a hamdederiz. Ben daha önce söylerdim ama beni duymazdan geldiler. Kılıçdaroğlu’na dedim ki, ‘Sizin birinci parti olma ve iktidar olma iddianız yok’. Arada bir şeyler saçıp, savuruyorsunuz. Ama kimse de inanmıyor. Siz derseniz ki ‘Ben bu seçimlerde yüzde 30’un altında kalırsam genel başkanlığı bırakırım’. Sizi tebrik ederim. Bir hedef koymuşsunuz. Çok da yüksek bir hedef değil. Adam, bize yüzde 50 veriyor. Ben de sana yüzde 30’u veriyorum. Sen yüzde 30’un altında alırsan başarısız ol. Üstünde alırsan ben seni başarılı sayacağım. Vallahi 4 aydır buna bir cevap alamadım. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi çok severim, ona iltimas geçtim.’ Senin hedefin yüzde 20 olmalı’ dedim. Sen demelisin ki ‘Benim partim yüzde 20’nin altında oy alırsa ben 21 yıllık genel başkanlığımı bırakırım’. Ama yüzde 50’nin üstünde alırsan ben seni tebrik edeceğim. Başarısızlık sınırı olarak ben ona yüzde 20’yi veriyorum. ‘Daha aşağısı olmaz mı?’ diyor. Siyaset iddia işidir. Siyasetinizi iddialı yapacaksınız” dedi.



AK Parti’yi ayakta tutan şeyin sağlık alanında yaptığı hizmetlerden dolayı aldığı duaların olduğunu kaydeden Arınç, “Hükümetimiz olarak biz bu seçimde ciddi bir imtihan veriyoruz. Biz, Türk siyasi tarihinde 11 yıldır tek başına iktidar olan tek partiyiz. Bundan dolayı da Allah’a hamdederiz. Son seçimde iki kişiden biri bize oy verdi. Bu oyumuz daha da artacak. Gelişmeler onu gösteriyor. Ama bundan memnun olmayanlar var. ‘Bu hükümet artık yeter canımızı çok sıktı’ diyenler var. Bu hükümet düşsün gitsin Türkiye’ye ne olursa olsun’ diyenler var. Adeta sigarasını yakmak için komşusunun evini ateşe veren insanlar gibi ‘Türkiye batarsa batsın ama bu hükümet de bitsin” diyenler var.
Bir zamanlar darbeciler cuntacılarla uğraştık. Darbe yapma muhtıra verme alışkanlığı olanlarla uğraştık. Ama biz başarılı olduk. Darbeci, cuntacı kalmadı. Anayasayı değiştirdik. 12 Eylül’ü 28 Şubat’ı yapanları yargılıyoruz. Şimdi artık hiç kimsenin ‘Bir hükümeti devirmek nasıl bir şeymiş’ diye aklına gelmeyecek” diye konuştu.



Türkiye demokratikleştiğini anlatan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti’yi bir zamanlar kapatmaya kalkıştılar. Ama 2008 yılında Anayasa mahkemesi kapatmadı. Oradan da kurtulduk. Partiyi içinden bölmeye kalkıştılar o da netice vermedi. Cumhurbaşkanlığı seçimini engellediler. O da netice vermedi. Ne zaman milletin önüne gitsek millet bizi cesur, kararlı ve inançlı bulduğu için daha çok oy verdi. 11 yılda 7 tane imtihan vermiş bir siyasi partiyiz. Şimdi ‘Bu hükümet gitsin artık’ diyenler, çok çirkin yollara başvurmaya çalışıyorlar. İftira ile yolsuzluk söylemleriyle bir takım uydurulmuş kasetlerle Başbakan Erdoğan ve hükümetimizin yolsuzluğun içinde bulunduğunu söylüyorlar. Geçmişte de buna benzer iddialar başka siyasiler için yapılmıştı. Onlar da yıkılıp gitmişlerdi. Çünkü en tesirli yol bir insanın namusuna, ahlakına ve aile hayatına dil uzatmaktır. Anadolu tabiri ile belden aşağı vurduğunuz zaman insanlara zarar verebilirsiniz. Ama çok şükür bakın neredeyse 3 ay oldu. Her gün 10 tane kaset çıkartıyorlar. Her gün yolsuzluk iddiaları ile ilgili koskoca ana muhalefet partisinin lideri konuşulacak başka şey yokmuş gibi kendileri iktidara gelince ne yapacaklarını anlatmak yerine ağzını doldura doldura hakaret ediyor. Başbakanımızı suçluyor. Ondan sonra da siyaset yaptım zannediyor. Çok şükür yel kayadan hiçbir şey koparamadı. AK Parti düne göre daha güçlü, hükümetimiz düne göre çok daha güçlü”.



Törende konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise 2009 yılındaki yol kazasını telefi edileceğini, İznik’e Osman Sargın’ın seçileceğini söyledi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, İznik’in gerçek bir turizm kenti olacağını kalkınıp gelişeceğini belirtti.



Tören sonunda Arınç’a İznik çinisinden bir tablo hediye edildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.