Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOGG Bursa’nın gururu!

Türkiye’nin vizyon projesi TOGG ile ilgili konuşan Ödünç, ‘ TOGG şu an gerek yurt içinde gerek Avrupa’dan ithal gelen araçlardan daha üstün olacağı, bizim onları takip ettiğimiz değil onların bizi takip ettiği bir yatırım’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOGG Bursa’nın gururu!

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Atilla Ödünç Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu.  Dezenformasyon yasasını değerlendiren Vekil Ödünç, ‘Basın kanundaki bazı kanunlarla ilgili değişikliklerle ilgili bir kanun tasarısı gündemimize geldi. Öncelikle komisyonlarda daha sonrada meclis gündemine gelerek bu görüşmeler karara bağlandı. Kamuoyunda bu dezenformasyon yasası olarak adlandırıldı. Buradaki asıl konu bilgi kirliliğini haber adı altında sunularak vatandaşın ve toplumumuzun farklı yollara kanalize edilmesinin önüne geçmektir. Yoksa bu kesinlikle muhalif görüşlerin yansıttığı gibi bir sansür yasası değildir. Ahlaki ve hukuki kurallar çerçevesinde yayın yapan, haber üreten gerek yazılı gerek sözlü herkese internet ortamında ki basın çalışanlarının ile ilgili kısıtlama söz konusu değildir. Bu 40 maddelik bir yasaydı. Özellikle muhalefet 29. maddeyle ilgili vatandaşı kaosa sürükleme yaklaşımı içerisine girdiler. Geçtiğimiz hafta bu görüşmeler gerçekleştirilirken eleştirinin de üzerinde hakaret ve incitici konuşmalarda bulundular. Bu hoş bir durum değil. Siz meclis kürsüsüne çıktığınız zaman görüşünüzü kimseye hakaret etmeden sunabilirsiniz. Elinize bir cep telefonunu parçalamanız kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tip şeyler maalesef olabiliyor. Bu yasa tasarısını sadece 29. Madde ile özelleştirmekte çok doğru değil. Orada birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmanın basın yayın kuruluşlarının önünü açacağına inanıyoruz’ ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ödünç, ‘Şehit yakınlarımız, gazilerimiz, ilk defa ev alacak gençlerimiz ve emeklilerimiz öncelikli olduğu bir çalışma. Buna milyonlarca vatandaşımız başvuruda bulunuyor. Özellikle dar gelirli diye adlandırılan vatandaşlarımız için çok büyük bir imkan sağlayacaktır. Bununla birlikte piyasayı da muhakkak regüle edecektir. Diğer meselede TOKİ’nin inşa edeceği konutlarda ve iş yerlerinde bölgedeki müteahhitlere öncelik verilmesi. Biz de istiyoruz ki Bursa’da inşa edilecek toplu konutlarımızda Bursalı inşaatçılarımız yer alsın. Uygun teklifler vererek onlarda bu işin parçası olsun. Ben bu kampanyanın 81 ilimizde büyük derecede olumlu etkileri olduğunu gördüm’ dedi. Ev fiyatları hakkında çıkan haberlere ilişkin Ödünç, ‘Bu proje açıklandığı hafta içinde maalesef bu işten rahatsız olan muhalif kesim özellikle kendi basın organlarınca yaptıkları yayınlarla vatandaşımıza aktarmaya başladılar. Burada devlet bu projeyi dar gelirli aileye çıkarttı. Böyle bir çalışma yapılırken yüksek rakamları telaffuz etmek doğru olmaz. Hiçbir şekilde bugün 650 bine alınan konutu vatandaşımıza 5 milyona satmak gibi bir dedi yok. Bugün bir konutun yaklaşık yüzde kırk bedeli arsa bedelidir. Bunu devlet karşıladığı halde o fiyatlara satılamaz. Milletimizin bu konuda devletimize güveni sonsuz’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ: TOGG

29 Ekim’de açılışı gerçekleşecek olan Türkiye’nin otomobili hakkında Ödünç, ‘Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG sadece bir otomobil değil, TOGG fabrikası sadece bir otomotiv üretim üssü değil, orası aslında bir bilişim merkezi olarak inşa edildi. İnşallah 29 Ekim cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Gemlik’te açılacak. Bu öncelikle Gemlik, Bursa ve ülkenin bir gururudur. Büyük girişimci tarafından başlanan ve üretim bantlarıyla çalışmaya başlayacak olan bilişim teknoloji üssü. Kısaca söylemek gerekirse TOGG bir otomobilden fazlası. Rakipleriyle kıyaslanamayacak bir şekilde üstün bir otomobil üretiliyor. TOGG şu an gerek yurt içinde gerek Avrupa’dan ithal gelen araçlardan daha üstün olacağı, bizim onları takip ettiğimiz değil onların bizi takip ettiği bir yatırım olduğunun bilinci içindeyiz. İnşallah 29 Ekim tarihinde bu fabrika açılmış olacak. İnşallah Cumhuriyetin yüzüncü yılında 2023’ün ilk çeyreğinde de binlerce TOGG yollarda olacak. Piyasadaki birçok araçtan daha uygun fiyatlı olacak. Bu araç şehrimize milletimize ülkemize hayırlı olsun’ dedi.

ENFLASYON MESAJI

Ülke ekonomisine dair önemli mesajlar veren Vekil Ödünç, ‘Enflasyon bir günde yükselmedi. Son iki yıl içerisinde özellikle pandemi döneminde dünya genelinde ki ekonomik verilerden dolayı şu an bir yükselme eğilimde. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonuç verdiğinde 2023’ün Ocak, Şubat ve Mart aylarında enflasyonun artış hızı azalacak. Doğal olarakta fiyatların artış hızı düşecek. Özlediğimiz rakamlara geleceğiz. Ama tabi sihirli değnek yok. Bir kere de bir gün de olacak değil. Önümüzdeki aylar içerisinde inşallah hep beraber hissedeceğiz’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.