Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teleferik şehre iniyor

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ ile şehir merkezi arasında ulaşım köprüsü kurmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak teleferik istasyonuyla vatandaşların kentin kalbinden oteller bölgesine yaklaşık 25 dakikada ulaşabileceğini müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2014 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teleferik şehre iniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ulaşılabilir bir kent’ hedefiyle Bursa’ya yeni ulaşım alternatifleri kazandırdığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte BursaRay Gökdere İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Başkan Altepe, teleferiğin yakın zamanda şehir merkezine ineceğini söyledi.

Başkan Altepe, proje ile ilgili bilgi vererek, “Bursa’da hem kent içi trafiği rahatlatma noktasında hem de Uludağ’a ulaşım konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent içi ulaşımın rahatlaması alanında raylı sistemler başta geliyor. Bursa’nın Kestel’den Uludağ Üniversitesi’ne kadar her köşesini kesintisiz ulaşımla buluşturup yeni düzenlemeleri uygularken, aynı zamanda Uludağ’ı teleferikle Bursa ile buluşturma projesini de hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını ve güzergahın belirlendiğini anlatan Başkan Altepe, “BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel - Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Gökdere’ye ulaşacak olan teleferik projesinin heyecanını duyduğunu belirterek, “Teleferiğin Sarıalan hattı yakında tamamlanacak ve daha sonra Oteller Bölgesi’ne de ulaşacak. Gökdere’de uygulanacak proje ile Uludağ şehirle buluşmuş olacak. Bursa’nın kalbinden Uludağ’a yaklaşık 25 dakikada ulaşım sağlanabilecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.