Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKSİF'den madenci açıklaması

Soma’da yaşanan maden faciasında hayatının kaybeden maden işçileri için Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Bursa Demirtaş Şubesi tarafından İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Martelli Tekstil firmasının önünde basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKSİF'den madenci açıklaması

Vardiya çıkışında Martelli firmasının önünde düzenlenen basın açıklamasına, yaklaşık 200 işçi ile İSKO Tekstil Firması İdare Amiri Cemal Arık ve bazı personel katıldı. TEKSİF Demirtaş Şube Başkanı Orhan Kibar, “Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında çıkan yangında, acısına dayanılmaz bir kayıp yaşanmıştır. 282 kardeşimiz bu felakette hayatını kaybetmiş, halen arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Dileğimiz, yüreklerimizi yakan yüreğimizi üzüntülerimizin daha da büyümemesidir. Arama kurtarma ekipleri canla, başla çalışmalarını sürdürmektedirler. Hepimizin gözü, kulağı Soma’dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Facia sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırılan kardeşlerimize acil şifalar diliyor ve daha çok çocuğumuzun öksüz ve yetim kalmaması için yüce Allah’tan yardım bekliyoruz. Türkiye genelinde 3 günlük yas ilan edildi. Kur’anlar okunuyor. Bizler de, onlar için dua edelim. Şu unutulmamalıdır ki, en büyük yatırım, insana hayatına yapılan yatırımdır. TEKSİF Demirtaş ailesi olarak, dileğimiz bu kazanın en ince ayrıntısına kadar araştırılarak hiçbir ihmale göz yumulmadan, yetkililerin kamuoyunun vicdanını tatmin edecek adımları atması, daha sonraki günlerde bu gibi faciaların bir daha yaşanmamasıdır. Soma’da şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve bütün Türkiye’ ye başsağlığı ve sabırlar dileriz” dedi.

Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunan işçiler, ölenlerin ruhlarına birer Fatiha okuyup, işlerine ve evlerine döndü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.