Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tam kadro sahadayız

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, Bursa Haber’e konuştu. Partisinin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Öncü, ‘Nilüfer’de İYİ Parti olarak üye sayımızla, yaptığımız projelerle her geçen gün çalışmalarla sahadayız’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tam kadro sahadayız

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Partisinin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Öncü, ‘İYİ Parti kurulalı beş yıl oldu. Kurulduktan sonra her geçen gün ciddi çalışmalar yapıyoruz. Nilüfer’de de Bursa’da da böyle. Genel merkezimizde ülke siyasetinde çok başarılı projeler geliştirerek iktidarımıza yön çizmeye çalışıyor’ dedi. Nilüfer’de 64 mahallede çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Öncü, ‘Bundan 2 yıl önce 1500 olan üye sayımız iki katına çıktı. Nilüfer’in tüm mahallerine hakim bir yönetim kurulumuz var. Mahallelerimizin tamamında mahalle yapılanmamızı oluşturduk. Bugün seçim olsa sandıkta görev alabilecek tüm atamalarımızı yerine getirdik. Biz Nilüfer’de bugün seçim olacakmış gibi tüm çalışmalarımızı yerine getirdik. Ayrıca gençlik kollarımız ve kadın politikalarımızla beraber sahada ciddi projeler geliştiriyoruz. İşin özeti Nilüfer ilçesinde İYİ Parti olarak üye sayımızla yaptığımız projelerle her geçen gün çalışmalarla sahadayız’ dedi. Öncü, ‘Gölyazı turizme tarihe girebilecek bir yer. Bizim buradaki en büyük düşüncemiz bu gibi alanları turizme kazandırmak istiyoruz. Nilüfer tarım ve hayvancılıkta geride kaldı. Biz Nilüferde köylülerimize destek ve eğitim hizmetlerini arttıracağız. Ulaşım noktasında da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Görükle gibi üniversite şehrimiz var. Burada merkezi iktidarın bu tip hizmetleri vererek güvenlik noktasında önlemleri alması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

DELEGE SEÇİMİ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Öncü, ‘Genel merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda il ve ilçelerimizde demokrasi şöleni sürecinde geçecek bir kongre dönemi yaşıyoruz. Bunu genel merkezimizde de yaşıyoruz. Nilüfer ilçemizin delege seçimi cumartesi günü yapılacak. Her aday kendi mahallesinde dilediği kişiye oy kullanacak. Biz bu noktada çok titiziz. Elimizden geldiği kadar kendi partimizde demokratik bir ortam hazırlıyoruz. Temiz sorunsuz bir şekilde olmalı. Ben burada Nilüfer ilçesinde İYİ Parti olarak vatandaşa dokunabilecek tüm projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Her pazartesi günü programını oluşturuyoruz. Partimize üye olan olmayan vatandaşlarımız geliyor. Özgürce kendilerini ifade ediyor. Bizde bunları meclis üyeleri ile birlikte çözmeye çalışıyoruz. Salı günleri yönetim kurulu toplantımızı yapıyoruz. Çarşamba günü iyilik sofrası diye bir projemiz var. Görükle öğrenci şehri dedik. Yönetici arkadaşımız kendi evinde yemek yapıyor, diğer arkadaşımız öğrenci kardeşlerimizin evine götürüyor. Onun dışında perşembe günleri esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Cuma günleri de güneşin şefkatli elleri diye bir programımız var. İşin özeti nilüfer’de 7 günün 7’sinde de vatandaşı dinleyen bir siyaset gerçekleştiriyoruz’ dedi.

GENÇLERİMİZ UMUTLARINI YİTİRDİ

Bizim siyaset geleneğimiz; ‘ Ben bu yolu gençler ve kadınlarla yürürüm’ anlayışına dayanıyor diye ifade eden Öncü, ‘Nilüfer’de 7 8 aydır yaptığımız üyelerin çoğu kadın. Nilüfer’de 2 günde bir köylerimizde çalınmadık kapıları bırakmıyoruz. İYİ Parti’de gençlerin siyaset alanı daha geniş. Siyaset biraz saraya yaklaştı. İktidar halkın içinden çıktı. Doğruları tabanda göremiyor. Gençleri hiç görmüyor. Gençlerimiz umutlarını yitirdi. Mezun oluyor iş yok, okulda barınma ihtiyaçlarını gerçekleştiremiyor. Gençlerimiz bizden daha çok okuyup gerçekleri görüyor’ dedi. Öncü ‘Nilüfer göç alan bir şehir, homojen bir yapıya sahip. Her bölgeden var. Son dönemde Suriyeli vatandaşımızın sayısı arttı. Diğer ilçelere göre daha az.  Biz Nilüfer’de yapılan hataları görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde yaptığı uygulamalar Nilüfer’in zararına oldu. Örneğin; kentsel dönüşüm. Bölge yaşanmaz halde gelmeye başladı. Nilüfer’in yaşanılır ortamı azalacak. Kayapa’da yapılmak istenen katı atık tesisi var. Burası da çok yanlış bir proje. Nilüfer deresine Keles’ten içilebilir kıvamdan geliyor. Fakat en son hali zifte dönüşüyor. Dere her geçen gün daha da kirleniyor. Ayrıca ciddi bir trafik sıkıntısı var. Yatırım noktasında Nilüfer’e çivi çakılmıyor’ dedi.

HEDEF YÜZDE 23

Öncü, ‘İYİ Parti bu seçimde yüzde 23 civarında oy alacak. Biz insanların gönlüne girmişiz. Ama geliştirdiğimiz projelerle İyi parti birinci parti bile çıkabilir’ dedi.  Nilüferde siyaset yapmanın çok kolay olduğunu dile getiren Öncü, ‘Nilüferde ektiğiniz her ürün yeşeriyor. Nilüfer buna müsait. Siz yeter ki doğru projeler geliştirin. Biz Nilüfer’de vatandaşlarımıza çok net dokunuyoruz. Nilüferde siyaset yapmanın keyfine varıyoruz’ dedi.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ MESAJI

Ülke ekonomisine ilişkin Öncü, ‘Vatandaşlarımızın birinci sıkıntısı ekonomi. Memurda aynı şekilde çiftçi de. Ciddi bir sıkıntı var. Bazı yapılan hatalar var.  Başkanlık sistemi ile ilgili bu kadar yetkiyle benim genel başkanımda olsa ben kabul etmem. Tek adımın hata yapmama şansı yok. Güçlerin ayrıldığı, daha iyi işleyen, demokratik parlamenter sisteme dönmek zorundayız. Bununla ilgili altılı masanın tek bir hedefi var güçlendirilmiş parlamenter sistemi ülkemize getirmek ve bu işleyişi düzeltmek. Biz tekrardan yetkiyi saraydan alıp halka vereceğiz’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.