Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporculara kilitli kapı eziyeti!

29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Şampiyonası’na, sporcu geçiş kapılarına vurulan manasız kilit gölge düşürdü. Minik sporcular havuz alanına inmek isterken izdiham yaşandı, olası bir tehlikenin eşiğinden dönüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sporculara kilitli kapı eziyeti!

HABER: İKBAL TURAN

Cumhuriyetin 99. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Bu etkinliklerden biri de Konak Yüzme havuzunda düzenlenen Cumhuriyet Kupası’ydı. Bursa Yüzme İl Temsilciliği tarafından Nilüfer Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleşen organizasyonda, 13 kulüpten 308 sporcu kulaçlarını Cumhuriyet için attı. Serbest, sırt, kurbağalama, kelebek ve bayrak yarışlarında kıyasıya mücadele eden, 9-10 ve 11 yaşlarındaki yüzücüler performanslarıyla da alkışı hak ettiler. Nilüfer Belediyesporlu minikler 9 yaş kategorisinde hem erkekler, hem de kızlarda şampiyon olurken,10 yaş erkeklerde Uludağ Olimpik Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü, 11 yaş kızlarda Şahinkaya Koleji Spor Kulübü, 11 yaş erkeklerde de Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü şampiyon oldu.

HEYECAN ZİRVE YAPTI

İki gün boyunca yarışan sporcuların şampiyonluk mücadelesi, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibiydi.  Fakat Cumhuriyet Kupası yarışlarında tat kaçıran, bu anlamlı organizasyonu gölgeleyen olaylarda yaşandı. Sinirler gerildi, tribünde sporcu velileri birbirine girdi. Yaşanan izdiham nedeniyle, havuz çevresindeki bariyerlere gereğinden fazla yük bindi. Bu nedenle yarışlara kısa sürelerle ara verildi. Sık sık velilere uyarı anonsları yapıldı. Çocuklarını desteklemeye gelen aileler, boş yer bulamadığı için merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Birçok sporcu velisi de yarışma süresince müsabakaları ayakta izlemek zorunda kaldı.

EZİLME TEHLİKESİ YAŞANDI

Sporcu geçiş kapılarına vurulan anlamsız kilit de en büyük tehlikeye davetiye çıkardı. Yarışlar için havuz kenarına inmek isteyen 9-10-11 yaş aralığındaki sporcuların yoğunluğu nedeniyle minikler ezilme tehlikesi yaşadı. Büyük bir tehlikenin eşiğinden dönüldü. Öte yandan kapının açılması yönünde yapılan uyarılar ise tesis amirinin engeline takıldı. 2 gün boyunca devam eden yarışlarda, kapının kilidini açmamakta ısrar eden tesis amiri tepki çekti. Çocuklar kilitli havuz geçiş kapısını kullanmakta ısrar edince, kapının bariyerleri kırıldı.

ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER

Böylesine anlamlı bir organizasyonun, seyirci tribünü açısından yetersiz bir havuzda düzenlenmesine tepki veren sporcu aileleri, zaman zaman içinde bulundukları can sıkıcı durumu alkışlarla protesto etti. Çocuklarının yarış heyecanını paylaşmak isteyen sporcu velileri, ”Onların bu heyecanını izlemek için buradayız ama yaşanan izdiham sevincimizi ve heyecanımızı kursağımızda bıraktı. Atıcılar Yüzme Havuzu var iken böylesine anlamlı bir organizasyonun seyirci kapasitesi az olan bir havuza verilmesini de kınıyoruz” diye konuştular.

“BURSA DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Sporcu velilerinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan bir de ricası var, “Bursa’ya yakışacak bir olimpik tesisin kazandırılmasını istiyoruz. Tribün ve havuz açısından Bursa’da ki havuzlar maalesef bu ihtiyaca cevap vermiyor. Yarışmalar resmen işkenceye dönüyor. Bursa daha iyisini hak ediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.