Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savunmada destan yazıyoruz

Türkiye’nin savunma sanayideki başarısına değinen Vekil Özen, ‘Savunma sanayide Türkiye bir destan ve başarı hikayesi yazıyor. Bunu gençlerimizle bu ülkenin insanıyla başarıyoruz’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2022 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savunmada destan yazıyoruz

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen Bursa Haber Gazetesi’ne gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bursa’da özellikle pandemi sürecinde oldukça zorluklar yaşayan esnaf ile ilgili Özen, ‘Yoğun bir meclis çalışmasından sonra haziran sonunda çalışmalarımıza ara verdik. Meclis tatile girdiği andan itibaren. 1 Ekim’e kadar da Bursa’da halkımızla sahada birlikte olmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Toplumun birçok kesimiyle diyalog halinde olmaya çalışıyoruz. Gerek çalışan kesim gerek iş dünyası gerek esnaf kesimi… Hem iş gereği hem siyasette uzun yıllar mesai harcayan birisi olarak Bursa dinamikleriyle de bu anlamda pozitif iletişim kurmaya çalışan bir siyasetçi olma konusunda gayret gösteriyorum. Zaten çarşıda büyümüş o kültürü almış ve hala bir ayağımız esnaflıkta olan birisi olarak Ak Parti kurulduğu günden itibaren en büyük desteği aldığımız kesim esnaf kesim. Esnaflarımızın sorunlarının giderilmesi noktasında hem Ankara ayağında hem de yerelde gerçekten Bursa özelinde önemli çalışmalara imza attık. Genel olarak özellikle Esnaf Kefalet Kooperatifi aracılığıyla esnaflarımız açısından gerçekten büyük önem taşıyan esnaf kredilerinin kullanımında hem limit artırımında hem faiz oranlarının düşürülmesinde çalışmalar yürüttük. Pandemide bütün dünya gibi ülkemizi de etkileyen bir süreci geride bıraktık. Toplumun birçok kesimine sosyal ve ekonomik anlamda verdiğimiz destekler oldu. Onlardan bir tanesi de esnaf kesimidir. Kira yardımları,kredilerin ötelenmesi noktasında ciddi attığımız adımlar oldu ve o süreci en az hasarla atlatılması noktasında  da cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz bu süreç önemliydi. Öbür taraftan özellikle 2004’ten bu yana yerelde Büyükşehir, Bursa’nın kalbi olarak nitelendirdiğimiz Osmangazi ilçemizde Hanlar Bölgesi’nin tekrar yapılandırılması ile ilgili önemli çalışmalar yürüttük. Geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi ile düzenlediğimiz çalıştay ile bu kez esnafın sorunlarını ele aldık. Büyükşehir başkanımızla birlikte ve  yaklaşık oda başkanlarımızın yüzde 80’i oradaydı. Onların kendi alanlarında ki beklentilerini dinleme fırsatımız oldu. Burada özellikle esnafımız siyasetçi açısından çok önemli. Bir şehirle ilgili bilgi almak istiyorsanız mutlaka orada bir esnaf turu yapmanız o şehirle alakalı objektif veriler elde etmenizi sağlar. Bizlerde milletvekilleriyle birlikte esnafla ilgili çalışmalarımızı yürütmeye ve destek vermeye devam edeceğiz. Esnaflıkta elde ettiğiniz kazanımları başka bir yerde elde edebilmeniz mümkün değil… Siyasetçi olarak bizler vatandaşımızı dinlemek ve onlara çözüm bulmak noktasında gayret sarf etmekle yükümlü olan insanlarız. Siyasi kimlikle esnaf kimliğinin birçok örtüşen yanları var’dedi.

TÜRKİYE KÜRESEL BİR GÜÇ

Milletvekili Özen , ‘Pandemi şartları, onun getirdiği zorluklar, Ukrayna ve Rusya savaşıyla zirveye çıkan uluslararası anlamda güçlü olduğunu gördüğümüz birçok Avrupa ülkelerinin ve dünya ülkelerinin etkilendiği bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçten geçerken de doğal olarak bizlerde etkileniyoruz. Emtia, doğalgaz, petrol, buğday, tahıl fiyatlarının yükselmesi doğal olarak bizde de enflasyonun yükselmesine neden oldu. Burada art niyetli davranan ticari ahlaka sığmayacak şekilde hareket edenlerinde varlığını biliyoruz neticede. Fiyat istikrarı noktasında olumsuz bir süreç yaşıyoruz. Bu sadece Türkiye’de değil. Birçok ülkenin bu sıkıntıyla baş başa olduğunu görüyoruz. Esnaf kesimimiz noktasında da fiyat istikrarının olmaması bu süreçte bizim karşımıza gelen problemlerin en önemlilerinden bir tanesi. Ancak attığımız adımlarla bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Ama şunu görüyoruz gerek sanayide gerek esnaf kesiminde çarkların dönüyor olması çok önemli. Pandemide Avrupa’da üretimin sanayi çarklarının durduğu süreçte Türkiye üretmeye ülke ekonomisine katkı koymaya devam etti. Bu durumun da Türkiye’ye pozitif yansımalarını görüyoruz. Fabrikaların kapandığı esnafların kepenk indirdiği bankaların battığı, bir Türkiye’yi devralmıştık. IMF ‘ye dilendiğimiz bir Türkiye devralmıştık. Ekonomik enkazı devralmıştık. Bu enkazdan küresel bir güç haline gelmiş bir Türkiye’yi inşa ettik. Şu anda Türkiye Dünya’nın merkezi konumunda’ifadelerini kullandı.

CHP’YE SERT TEPKİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretini değerlendiren Özen, ‘Bursa, Türkiye’nin birçok bölgesinden değeri barındıran bir şehir. Bursa’ya baktığınızda Türkiye’nin küçük bir örneğini görmüş oluyorsunuz. Bursa Doğu’dan, Güneydoğu’dan, İç Anadolu’dan ve balkanlardan birçok vatandaşın bir arada yaşayabilme kültürünü en güzel şekilde sergileyen şehirlerin başında geliyor. Bursa Rumeli ,Balkan şehri olma özelliğini bir yandan muhafaza ediyor bu da bir gerçek. Ben 1958’de Kosova’dan göç eden bir ailenin evladıyım. Hala o bölgeyle ilişkileri devam eden birisiyim. Rumeli ve balkan coğrafyasıyla her anlamda ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi noktasında bir çaba sarf ediyoruz. O bölgelerde bizim hem tarihsel hem kültürel anlamda çok derin bağlantılarımız var. Bursa’da yaşayan birçok göçmenin akrabaları hala o coğrafyada yaşıyor. Dolayısıyla bizim o coğrafyaya duyarsız kalmak gibi bir lüksümüz yok. Ak Parti olarak ve cumhurbaşkanımızın o bölgeye duyduğu hassasiyeti ben çok yakından bilen birisiyim… Biz sahada varlığımızı bu millet adına ortaya koyuyoruz. Özellikle dış politika meselelerini siyasi partiler üssü olarak görüyoruz. Her partinin öyle görmesini arzu ediyoruz. Maalesef muhalefetten aynı yaklaşımı göremiyoruz. Seçim zamanı gelip burada toplantı yapıp gidiyorlar. Somut kazanım olarak hangi yardımları yaptınız diye sorduğunuzda hiçbir adımı göremezsiniz. Ana muhalefet partisinin sahip olduğu belediyeler o coğrafyalarda bir esere imza atmışlar mı? Bizim uluslararası alanda o bölgeyle alakalı yaptığımız siyasi çalışmalara destek vermişler mi? Biz sorunları çözme konusunda elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz ve devam edeceğiz. Muhalefetin maalesef böyle bir problemi var’ dedi. Özen muhalefet ile ilgili, ‘Son dönemde rol çalma derdine girdiler. Özellikle gençlere yönelik KYK ile ilgili alınan kararı kendilerinin almış olduğu bir karar olarak göstermeleri icraat hırsızlığı değil de ne? Ana muhalefet genel başkanının dün söylediğiyle bugün söylediği hiç tutmuyor. Hangi sözünüze vatandaş itibar edecek. Şuan da Türkiye’de büyükşehirler içerisinde en ucuz ekmeği en ucuz suyu en ucuz ulaşımı sağlayan Ak Parti’li bursa Büyükşehir Belediyesi… Bizim yaptıklarımız muhalefetin hayal bile edemeyeceği şeyler. Hiçbir projeyi ortaya koyamayan muhalefetimiz var. İstanbul’un da ne hale geldiğini görüyoruz. Bu muhalefet anlayışının ülkeye hiçbir faydası olmaz, olmayacakta. Bizim en büyük sıkıntımız elle tutulur nitelikli bir muhalefet olmaması. Türkiye siyasetinin en büyük eksiği bu’ dedi.

SURİYE IRAK TEZKERESİ

Özen, ‘TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye Ve Irak'a asker gönderme yetkisi ilk kez 2 yıllık olmak üzere yedinci kez uzatıldı. Ne acıdır ki CHP, HDP ile birlikle Irak Suriye tezkerelerine ‘hayır’ dedi. Bunu izah etmek mümkün değil. Eğer o tezkere hayır olarak çıksaydı ne olacaktı. Biz ordumuzu oradaki askerlerimizi geri çekmek zorunda kalacaktık. Boşalan yerlere hangi terör örgütlerinin geleceğini biliyoruz. Şimdi siz kime hizmet etmiş oluyorsunuz. Bu millete mi katillere mi? 2 gün sonra çıkıp kandili başlarına yıkacağız deme hadsizliğinde bulunacaksınız. Bu benim içimi acıtan bir yara. Bu ülkede darbe olursa önlerine ilk ben çıkarım diyen zat, darbe gecesi tankların arasından kayboldu. Belediye binasında kahve içerek izledi. Vatandaşımız neyin ne olduğunu hakkı ve hakikati çok iyi görüyor. Feraset sahibi bir millete sahibiz ve bu feraset sahibi milletimiz 2023’te de bugüne kadar olduğu gibi en doğru kararı verecek’ ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Türkiye’nin savunma sanayideki başarısına değinen Vekil Özen, ‘Savunma sanayide Türkiye bir destan ve başarı hikayesi yazıyor. Bunu gençlerimizle bu ülkenin insanıyla başarıyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki duruşu çok önemli. Özellikle savunma sanayi başkanlığı koordinasyonuyla da yürütülen çalışmayla artık uluslararası alanda yurtdışına çıktığınız zaman Türkiye dediğinizde ilk akla gelen SİHA,Bayraktar… Biz başardık başarıyoruz ve daha iyilerini başaracağız. Yüzde 80 yerlilik oranımız var. Havada, karada, denizde, insanlı ve  insansız birçok araçları kendimiz üretiyoruz. Yakın zamanda bunların çok daha iyilerini başaracağız. Dünyadaki ilk 100 savunma şirketleri arasında 7 tane Türk firması var. Bizim hayalimiz tam bağımsız Türkiye’yi inşa etmek. Bunun adımlarını atıyoruz’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.