Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayici 2023'e umutla bakıyor

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’ne her gün bir kaç tane yatırımcının arsa talebiyle müracaat ettiğini belirten Yunus Aydın, Gürsu ve Kestel ovasında tarımı kurtarma, yeraltı sularını korumak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanayici 2023'e umutla bakıyor

Bursa Haber Gazetesi’ne konuşan Yunus Aydın OSB ve Gürsu ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, ‘

"AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir görüşme yaptık. Kendisi Bursa'yı ülkemizin sanayiye ihtiyacı olduğunu ancak sanayi ile beraber çevrenin de dikkate alınması gerektiğini söyledi."

ve sözlerine devam ederek "Bizim görevimiz de vatandaşa hizmet etmek. Halkımızın isteklerini göz ardı edemeyiz bu sebeple sanayicilerimizin de temiz hava ve arıtma konularında gerekli özeni göstermesini bekliyoruz diyerek bu konuda da Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin titizlikle çalışması gerektiğini söyledi ‘dedi. Aydın: Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti "Bizlerde kuruluş zamanımızdan itibaren GÜSAP kurulurken 16 tane boyahane vardı ve şu anda da 16 boyahane ruhsatı var. Yeni boyahane ruhsatı vermiyoruz dedi. Ayrıca baca filitrasyon sistemini savunduğunu ve yapılması gerektiğinin vurgusunu yaparak "Özellikle Gürsu'nun nüfusu 100 binlerde. Kestel’in nüfusu da 70 binlere geldi ve yaklaşık Yıldırım'dan da 100 bin nüfus bundan etkilenip gece karbondioksit soluyor. Şu an merkezi buhar sistemini oluşturduk. Oluşturma sebebimiz yeraltı sularının asgari kullanılması ve karbondioksit salınımını en düşüğe çekebilmek, ileriyi görerek proje oluşturabilmekti dedi. Cumhurbaşkanımızın Rusya ve Ukrayna savaşında uyguladığı dengeli politika ekonomimize yaradı.

Son dönemlerde Organize Sanayi Bölgelerinde boş yer bulmakla ilgili sıkıntılar yaşandığını belirten Yunus AYDIN; "Bunların başında Ukrayna savaşından sonra Rusya'nın Dünya'ya açılımını Türkiye üzerinden yapma mecburiyeti ve yapma isteğinden ötürü yatırımcı firmalar Türkiye'ye yönelmeye başladı. Belirli sektörlerde özellikle lokomotif sektöründe yatırım yapmak isteyen firmalar var. Her gün Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcı firmalar gelip boş yer arıyor. Bu da özellikle Türkiye'ye 2023'e bakış açısından olumlu olacağını düşünüyorum. Türkiye şu an hem Rusya hem Ukrayna ile dengeli bir politika izlemesinin özellikle Türk sanayicisi açısından önemli olacağı düşüncesindeyim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.