Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin'den iddialı açıklamalar

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, 30 Mart’ta Bursa’da değişimin başlayacağını belirterek, “İnşallah göreve geldiğimizde makamda tebriklerle vakit kaybetmeyeceğiz. Mazbatamızı alır almaz hemen işe başlayacağız. Tebrikleri Atatürk Stadyumu’nda halkımızla bir seferde kabul edeceğiz. Bu belki Türkiye’de ilk olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahin'den iddialı açıklamalar

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Necati Şahin, Web TV'de canlı yayında Seda Çapçı'nın sorularını cevapladı. Bursa’nın acil çözüm bekleyen meseleleri olduğunu, bunun için yoğun bir ekip çalışması gerektiğini ifade eden Necati Şahin, kaybedecek vakit olmadığını söyledi.

“Biz seçildiğimizde mazbatamızı alınca tebrikleri Atatürk Stadı'nda kabul edeceğiz. Bu belki Türkiye'de ilk olacak” diyen Şahin, şöyle devam etti:

“Kaybedecek bir dakikamız bile olmayacak. Tebrikleri topluca bir seferde kabul edip hizmet için yoğun biçimde çalışacağız. İlk yapacağımız işlerden birisi de bizden daha akıllı insanlarla çalışmak olacak. İkincisi vatandaşlarımızı makam koltuklarında değil aynı masa etrafında kabul edeceğiz. Söğüt ağacı gibi olacağız, büyüdükçe dallarımız yere daha yakın olacak. Bursalılar geldiğinde kendilerinden birisini görecek.”

Bursa’nın acil çözüm bekleyen sorunlarının başında ulaşım ve trafiğin geldiğini belirten Şahin, şehrin kuzey-güney hattındaki ulaşım meselesini Skytrain ile çözeceklerini, Heykel’de Bursa’nın ulaşımının ana omurgası olması gereken raylı sistemi yer altında yaparak gerçekleştireceklerini söyledi.

Bursa'yı stratejik planla yöneteceklerinin altını çizen Necati Şahin, “Bizim 4 ana stratejik hedefimiz var. Bunlardan birisi yok edilmeye çalışılan tarım. İkincisi turizm, üçüncüsü ticaret, dördüncüsü de teknolojik sanayi. 4T diye tanımladığımız bu hedeflerimize ilişkin projelerle Bursa’yı hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Şahin, “Bursa'da raylı sistemle dağ ile denizi birleştireceğiz. Mudanya'yı Bursa'nın saltanat kapısı yapacağız. İstanbul’dan gelip Mudanya’da karaya ayak basan kişi raylı sistemle Gökdere’ye oradan da teleferikle Uludağ’a ulaşacak.

Ankara, İstanbul, İzmir raylı sistemi yer altında yapıyor, ama Bursa'da peyzajı bozacak şekilde yer üstünden yapılıyor. Bursa'nın ulaşımı planı 1992 yılında rahmetli Teoman Özalp döneminde yapıldı. Ama bütün projeler altüst edildi.

Avrupa 1995'te Kentsel Yönetim Şartı ile kenti korumayı kararlaştırdı. Biz de Bursa’mızı korumak için planlar yapacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.