Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Ulcay gençlerle buluştu

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Akademik Konferanslar kapsamında Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Ulcay gençlerle buluştu

Gençlerin kendilerine iyi rol modeller seçmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kendisinin denizcilik bölümünü istediğini, fakat makine bölümünü seçtiğini ifade etti. Gençlerin üniversiteye başladıklarında ilk derse giren hocanın önemli olduğunun altını çizen Rektör Yusuf Ulcay, “Üniversitede ilk derste, karşılaştığınız hocanın tavrı çok önemli. Dersi, bölümü sevdirebilir de sevdirmeyebilir de. Üniversiteye başladığımda ilk derste ilk karşılaştığım hocamın tavrı bana bölümümü sevdirmişti ve o gün mezun olduğumda ben bu hocamızın asistanı olacağım demiştim. Daha sonrada o hocamızın asistanı olmuştum.” dedi.

Lider olunmaz doğulur sözünün hem doğru hem de yanlış olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce liderliğin bir kabiliyet olduğunu doğarken bunun bilinmediğini söyledi. İnsanın içinde farklı özellikte tohumlar olduğunu vurgulan Yüce; “İçimizde olan farklı özellikleri keşfedip onları yeşertmek lazım. İçimizde gizli kalan kabiliyetlerimizi ortaya çıkarmamız lazım” şeklinde konuştu.

Rektör Ulcay, gençlere Uludağ Üniversitesi’nin eğitim standartları ve imkanları hakkında da bilgiler verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.