Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Radyoma dokunma"

Torba Yasa ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında kanun’un bazı maddelerinde değişiklik yapılacağı hususundaki haberlerin kendilerini endişeye sev ettiğini belirten Marmara Radyo ve Tv Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı Hasan Şirin, radyolar için yayın hayatlarının sonu anlamına gelecek olan değişlik için uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Radyoma dokunma"
MARTED Başkanı Hasan Şirin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ilk radyo yayının 87 yıl önce başladığını söyledi. Bugün yurdun dört bir yanına yayınlarını ulaştırmaya çalışan TRT radyolarının yanı sıra, 36 ulusal, 100 bölgesel ve 949 yerel özel radyonun her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Şirin, "Hazırlık çalışmaları devam eden Torba Yasa ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında kanun’un bazı maddelerinde değişiklik yapılacağı hususu kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.^Radyo yayıncığı alanında frekans düzenlemesini öngören madde değişikliği üyelerimizi endişeye sevk etmektedir. Bu değişiklik yasanın mevcut halinde yer alan analog TV yayınlarının sonlandırılmasının ardından 6 ay sonra radyo frekans düzenlemesi yapılması şartı kaldırılmaktadır. Bu değişkeliğin yapılması halinde RTÜK, Televizyon yayınlarının lisansından önce radyo sıralama ihalesini hemen yapabilecek yetkiye kavuşacaktır. Üstelik maddenin içinde bu şartın kaldırılmasının hiçbir geçerli gerekçesi bulunmadığı gibi özellikle yerel ve bölgesel radyolar için yayın hayatının sonu anlamına gelmektedir." dedi.

Bursa’da yayın yapmakta olan 35 yerel radyo kuruluşu olarak Plan ve Bütçe komisyonu ile Anayasa Komisyonundaki başta Bursa milletvekilleri olmak üzere bütün komisyon üyelerinden radyolar için yayın hayatlarının sonu anlamına gelecek olan bu değişlik konusunda radyoların hassasiyetlerini dikkate almalarını talep etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.